Hereniging met God die Geest is

God is een Geest (Johannes 4:24) en heet JHWH of JAHWEH. Adam en Eva zondigden tegen God en maakten zich geestelijk los van God. Voor de Christenen is er echter de mogelijkheid om zodra je in Christus bent (geloofsdoop dmv onderdompeling in de naam van Christus (Handelingen 19:5, Galaten 3:27) ook Gods Geest weer te ontvangen cq de geestelijke link met God weer te krijgen. Niet via de doop maar door gebed met handoplegging volgend na de doop. Dit wordt zeer duidelijk beschreven in Handelingen 19:5 en 19:6, maar ook in Handelingen 8:16 en 8:17-18.
Eerst de doop in Christus naam (Yeshua, afgeleid Jezus):

"‭Toen ze dit hoorden, lieten ze zich dopen in de naam van de Heer Jezus", Handeling 19:5.‭

"Want de Geest was nog over geen van hen gekomen. Ze waren alleen maar gedoopt in de naam van de Heer Jezus.", Handelingen 8:16

Gevolgd door gebed met vraag om Geest & Gaven:

"‭Paulus legde hun de handen op en de heilige Geest kwam over hen. Ze spraken in vreemde klanken en profeteerden.", Handelingen 19:6

"Toen legden Petrus en Johannes hun de handen op en zij ontvingen de heilige Geest.‭ ‭Toen Simon zag dat door de handoplegging van de apostelen de Geest werd geschonken", Handelingen 8:17-18


Ten tijde van de Uitstortingsperiode kreeg je bij de doop ook Geest en Gaven, maar vanaf na de Uitstortingsperiode niet meer en doen de Apostelen de doop in Christus naam daarom gevolgd door de handoplegging tot God die Geest is + Gavenontvangst.

Handoplegging is altijd met de rechterhand zoals we weten uit het voorbeeld met de kinderen van Jozef die door Jacob de handen kregen opgelegd (Genesis 48:14-19):

"Maar toen hij hen dicht bij Jakob gebracht had,‭ ‭kruiste Jakob zijn handen en legde zijn rechterhand op het hoofd van Efraïm, hoewel hij de jongste was, en zijn linkerhand op het hoofd van Manasse, die de oudste was", Genesis 48:14-16.

De eerstelingen cq "oudsten" in Christus krijgen derhalve de rechterhand opgelegd.

Opletten tijdens gebed met handoplegging!

Als je na de doop tot Christus gebed met handoplegging ontvangt, ga je ook zelf in gebed. Namelijk door tot God te zeggen dat je schoon in Christus hoopt om Zijn Geest en Gaven te ontvangen, dat je Hem dienstbaar kan zijn zoals Hij dat voor ogen heeft, naar Zijn Wil. Zeg dat je vurig verlangt naar Zijn Liefde verankerd en groeiend in jou. Wellicht komen er ook woorden in gedachten op die je stil kan bidden hiervoor of hierbij.

Tegelijkertijd blijf je opmerkzaam. Het kan zijn dat je Gods Zegen op je neer voelt dalen, dat er iets gebeurt met je hoofd of handen. Of erna dat er iets is met je ogen cq zicht gebeurt is cq veranderd is, enzovoort. Dit opmerken kan belangrijk zijn om je Geestesgaven te vinden cq bepalen.

Niemand krijgt dezelfde Gaven en ook niet dezelfde hoeveelheid Gaven. Ieder krijgt naar draagkracht, maar hoe weinig ook: je zet wat je krijgt ten volle in voor God in dienst van Christus!!! Alleen zo groei je in de Geestesvrucht. (Let op Geestesvrucht, niet de vrucht van je eigen wil).

Je kan na/tijdens gebed met handoplegging gaan huilen, je licht gaan voelen, je schoon gaan voelen, je vol liefde voelen (lijkt op verliefd zijn), Geestesgaven meteen uiten (toetsen!!!). Echter NIET "vallen", NIET "leeg en gevuld worden", NIET "lachbuien krijgen"!

Na deze hereniging met God JHWH die Geest is via jouw eigen geest is het de bedoeling om uit te vinden wat je Geestesgaven zijn en om ze in te gaan zetten in je dagelijkse omgeving cq waar je gaat. Denk aan in huis, buitenhuis, op straat, bij je werkgever, bij familie, vrienden, kennissen enzovoort. Let daarbij ook op wat God je aanreikt in gedachten en denk ook aan wat Christus in de basis aanreikt: barmhartigheid, empathie, gulheid, hulpvaardigheid enzovoort op een passende wijze bij die persoon en situatie.
  • Kan je opeens goed bidden voor anderen: doe dan VOORBEDE voor anderen
  • Krijg je door dat je genezen mag: breng dan GENEZING met je handen en gebed
  • ZIE JE wat gewijd is aan kwaad: vraag God dan in de naam van Christus om bescherming en het kwaad te binden. Waarschuw ook je naasten!
  • Krijg je gedachten over wat je moet uitspreken: PROFETEER dat dan op een gepaste wijze
  • Weet jij plots hoe je iets kan organiseren: ORGANISEER dat dan
  • Begrijp jij hoe iets bedoeld is of geïnterpreteerd moet worden: vertel dat dan en ONDERWIJS het.
  • Enzovoort.
Op die wijze raak ga je uit in je dagelijkse leven, doe je Gods Wil met Gods Gaven en groei je in Gods Vrucht. Alleen zo blijf je leven(d).

Mattheüs hoofdstuk 25:
  • Olie in de lamp = Gods Geest in jouw lichamelijke tempel in Christus.
  • De reserve-olie = Gods Geestesgaven die je ontvangt na de handoplegging.
  • De ontvangen Talenten = ontvangen Geestesgaven.
  • Woekeren met de Talenten= actief persoonlijke inzet met de ontvangen Talenten
  • Aanwas van de Talenten = Geestesvrucht die je krijgt door actieve inzet van de Geestesgaven

Lees nu Mattheus hoofdstuk 25 (10 bruidsmeisjes én Baas die op reis gaat en zijn dienaren Talenten geeft).

Nb: geloof in 1 ware God die Geest is én in 1 Here Jezus Christus is nodig, Johannes 17:3, Johannes 14:1 en Romeinen 10:9.
  • Zonder doop geen schone tempel in Christus !
  • Zonder gebed met handoplegging na doop geen hereniging van jouw geest met Gods Geest én geen ontvangst Geestesgaven waardoor je sec je eigen wil doet tot zondevrucht!
  • Zonder actieve inzet van de Geestesgaven geen Geestesvrucht.
  • Zonder Geestesvrucht geen eeuwig leven! Lees daarover Mattheus 25:39-30:

"Maar wie niet heeft, ook wat hij heeft, zal hem ontnomen worden.‭

‭En werpt de onnutte slaaf uit in de buitenste duisternis. Daar zal het geween zijn en het tandengeknars".

Geloof je in God (JHWH) en in Christus: laat dan beslist niet na om je na de doop tot Christus erna ook gebed met handoplegging tot God die Geest is én tot Gavenontvangst te ondergaan. Zo krijg je Gods Zegen waarmee je uitgaat tot Gods Vrucht in opdracht van Christus:

"‭Trek eropuit en maak alle volken tot mijn leerlingen", Mattheus 28:19*

*Onvervalste versie van Mattheus 28:19 die we kennen uit de 3e eeuwse brieven van Eusebius. Zonder de 4e eeuwse 3 namen invoeging van de RKK! 

Lees meer: