Handoplegging niet ter activatie

Er zijn steeds meer kerken die zich bewust worden van gebed met handoplegging na de geloofsdoop. Waarschijnlijk ook door vragen van eigen kerkleden hierover. En om de leden erbij te houden en ietwat het naar de zin te maken, wijzigen sommige kerken hun visie ten aanzien van gebed met handoplegging...

Sowieso hebben de meeste kerken wel gebed met handoplegging; vaak alleen "ter kerkambtelijke inzegening" (van predikanten) of voor "genezingsrites". Terwijl de Bijbel juist zegt dat gebed met handoplegging juist voor alle Christenen is en wel  om tot ontvangst van Geest en Geestesgaven te komen (Handelingen 19:6, Handelingen 8:17-18), mits ervoor gedoopt wat tot Christus (alleen) leidt (Galaten3:27, Handelingen 19:5).

Wat er nieuw is in kerkland? Dat er nu onderwezen wordt dat "gebed met handoplegging nodig is ter activatie van (reeds ontvangen) Geestesgaven (met de alles inéén doop tot de alles inéén kerkgodheid)" wat een pertinente leugenleer is!!

Immers: Handelingen 8:17-18 stelt:

"Toen legden Petrus en Johannes hun de handen op en zij ontvingen de heilige Geest.‭ ‭Toen Simon zag dat door de handoplegging van de apostelen de Geest werd geschonken...".

En ook Handelingen 19:6 stelt:

"Paulus legde hun de handen op en de heilige Geest kwam over hen. Ze spraken in vreemde klanken en profeteerden".

Overduidelijk ontvingen de mensen de Geest èn Gaven door gebed met handoplegging; geen "activatie" van eerdere ontvangst dus. Beter nog: Handelingen 8:16 maakt daarbovenop duidelijk dat de doop alleen niet tot Geest en Geestesgavenontvangst had geleid:

"Want de Geest was nog over geen van hen gekomen. Ze waren alleen maar gedoopt in de naam van de Heer Jezus".

Ook in Handelingen 19:5 werd de doop zo uitgevoerd en vandaar ook dat Handelingen 19:6 vertelt dat men via gebed met handoplegging Geest en Geestesgaven ontving.

Sommige kerktheologen beweren dan dat dat zo ging "omdat ze niet doopten in 3 namen". Die heidense dooddoener is eenvoudig te pareren door je af te vragen "waren er eerst apostelen en doopten zij zo; of waren er eerst kerktheologen en hun wijzen"? Of anders geformuleerd: volgen Christenen het voorbeeld van de apostelen of van de latere heidense kerktheologen?

De Bijbel maakt duidelijk dat de geloofsdoop (= volwassen onderdompeling cq met geloofskennis) alleen tot Christus is in Galaten 3:27 en niet tot God die Geest is:

"De doop heeft u allen met Christus verenigd; u hebt Christus aangetrokken als een kledingstuk".

Geen wonder dus ook dat na de Uitstortingsperiode van God's Geest er na de doop gebed met handoplegging moet worden gedaan, omdat je met alleen de doop God's Geest en Geestesgaven niet ontvangt zoals Handelingen 8:16 hierboven ook stelt. 

Met dopen krijg je dus geen (inactieve) Geestesgaven mee. En met de kerkse alles inéén godheid (3eenheid of 2eenheid of alleen godheid) met dito doop kom je dus nimmer tot God JHWH die Geest is...

Deze valse "activatie-kerkleer" zal wellicht leiden tot kerks gebed met handoplegging na de doop, maar met de kerkse alles inéén godheid afgoderij leidt die activatie-kerkrite niet tot God en niet tot de ontvangst van de Geestesgaven. Simpeler gezegd: wat niet werd ontvangen kan ook niet worden geactiveerd, maar waarlijk ontvangen van Geest en Geestesgaven leidt ook onmiddellijk tot activatie, omdat de Eeuwige God die Geest is altijd werkt!!!

"Maar hij zei tegen hen: ‘Mijn Vader werkt voortdurend en ik ook', Johannes 5:17.

"God is een Geest", Johannes 4:24.

Eigenlijk is het zo dat wie inactieve Geestesgaven én een inactieve Geest onderwijst daarmee te kennen geeft niet in een levende God te geloven!

"Simon Petrus gaf als antwoord: ‘U bent de Christus, de zoon van de levende God!’", Mattheüs 16:16

"En ook: De HEER zal rechtspreken over zijn volk.‭ ‭Het is iets verschrikkelijks, te vallen in de handen van de levende God!‭", Hebreeën 10:30-31.

Is jou ondertussen duidelijk dat de "activatie-kerkleer" niet Bijbels is én niet klopt, maar is je nu ook duidelijk dat dit komt door de heidense kerkafgod die de kerk niet op wil geven? Lees dan zeker verder hier:

Hoe je kerkelijk Babylon verlaat

Geestelijke hereniging met God JHWH

Eeuwig leven na dit leven