7 Geesten toch 1 God

God's Geest is geen aparte persoon!

God is een Geest zegt Christus in Johannes 4:24.  En 1Kor2:11 maakt duidelijk dat Gods Geest Gods Eigen Geest is.  We weten ook dat God 7 Geesten naar de Aarde heeft gestuurd, zoals je leest in Openbaring 5:6, maar "God is één", zegt Romeinen 3:30.

De meeste mensen kunnen echter niet bevatten hoe God in de Hemel kan zijn, maar ook kan werken en op Aarde kan zijn.  God werkt door Zijn Eigen Geest waarvan er 7 over de Aarde werden uitgestort.  Maar zijn dat dan geen aparte personen?  Nee, want God is Eén;  en "God is een Geest" (Johannes 4:24).

Als ik een kussen van een voetenbank zou tillen, zou niemand zeggen dat mijn arm een ​​apart persoon is, noch dat mijn andere arm een ​​persoon zou zijn.  Beide armen behoren tot mijn lichaam als geheel.

Op dezelfde manier werkt God die een Geest is door 7 Geesten op Zijn Voetenbank (Aarde).  Zijn Geesten zijn van Hem, aangezien hij een Geest is en Hij één is.

"De Hemel is mijn Troon en de Aarde is mijn Voetenbank ... zegt de HEER", Handelingen 7:49.

Christus heeft echter een herrezen lichaam zegt Romeinen 10:9 en Romeinen 8:11.  En hij zit nu aan de rechterkant van God zegt Marcus 16:19 als Gods Hogepriester zegt Hebreeën 8:1-2.  God JHWH is niet Zijn Eigen Hogepriester!

"als u met uw mond belijdt dat Jezus Heer is en met uw hart gelooft dat God hem uit de dood heeft opgewekt, zult u worden gered", Romeinen 10:9

"Als de Geest van Hem die Jezus uit de doden heeft opgewekt, in u woont, zal Hij die Christus Jezus uit de doden heeft opgewekt, ook uw sterfelijke lichamen levend maken door Zijn Geest die in u woont.", Romeinen 8:11

Eeuwig leven als je gelooft in 1 ware God en in 1 Heer Christus, Johannes 17:3+Johannes 14:1.  Alleen gered als u gelooft in 1 Heer Christus en in 1 God die Christus weer tot leven heeft gewekt, Romeinen 10:9.

"Toen werd de Heer Jezus, nadat hij tot hen had gesproken, opgenomen in de hemel en ging zitten aan de rechterhand van God", Marcus 16:19

"De kern van ons betoog is: we hebben iemand als Hogepriester die zit aan de rechterzijde van de troon van de Goddelijke Majesteit in de hemel.‭ ‭Hij dient in het enige echte heiligdom, in de tent die niet door mensen is opgezet, maar door de HEER.‭", Hebreeën 8:1-2

Ben je gered tot eeuwig leven?  Christus is duidelijk over wat nodig is om het eeuwige leven te krijgen in Johannes 17:3, dat daarom het ware evangelie genoemd kan worden: "Dit is het eeuwige leven: dat zij U kennen, de enige ware God, en Jezus Christus die U gezonden hebt".

"Weten" betekent ook in hen geloven, zoals Christus zegt in Johannes 14:1 door direct te zeggen: "Geloof in God, geloof ook in mij".

Natuurlijk moet die kennis en dat geloof dienovereenkomstig worden gevestigd:

1. Doop door onderdompeling leidend tot Christus, Handelingen 19:5, Galaten3:27; gevolgd door:

2. Gebed met handoplegging leidend tot God en ontvangst van de Geestelijke Gaven, Handelingen 19:6, Handelingen 8:17-18.

Lees meer over het leggen van het fundament van het geloof:

Hereniging met God die een Geest is

1e hulp kit voor trinitariers en binitariers

Hoe je uit geestelijk Babylon kan gaan