Mattheus28:19 niet origineel

Mattheus 28:19 onderzocht met de Bijbel en praktisch gezond verstand

Mattheus 28:19 is duidelijk vervalst door de invoeging van de 3-namen formule.  Kerkelijke trinitariërs ontkennen dit natuurlijk en wijzen naar historici tussen ongeveer 100 en 300 jaar na Christus en hun geschriften of verklaringen worden gebruikt voor of tegen de 3 namen formule, maar laten we gewoon naar het vers kijken met de kennis van de Bijbel, want dat is  wat christenen doen!  En laten we ons gezond verstand op een praktische manier gebruiken:

1. De 3 namen (Vader, Zoon, Geest) zijn geen echte namen.
2. Dopen met die formule van 3 namen zorgt er eigenlijk voor dat niemand een echte naam gebruikt.  Maar Handelingen 19:5 gebruikt [alleen] de naam van Jezus, ook Romeinen 6:3 en Galaten 3:27 doen dat.
3. Christus zegt in Johannes 20:17 dat hij opstijgt naar "zijn Vader en onze Vader, zijn God en onze God";  de Vader is de enige ware God (die JHWH heet).  Lees ook Johannes 17:3.
4. God is een Geest zegt Christus in Johannes 4:24 en is Gods Eigen Geest zegt 1 Korintiërs 2:11.  En we kennen de naam van God: JHWH of JAHWEH.
5. De zoon van God heet Yeshua of in het kerkelijk Latijn Jezus.
6. De Joden/discipelen wisten dat God een Geest is en zouden daarom nooit een doop accepteren met een aparte God en Geest.  Maar zelfs als we wisten dat God Zijn Geest zou sturen: God is Eén, Romeinen 3:30.  Dus de 7 gezonden Geesten zijn nog steeds dezelfde God JHWH!
7. Bij Mattheüs was de uitstorting van de Geest nog niet gebeurd.  En pas in Handelingen 2:38 vertellen en leren de apostelen dat na/tijdens de uitstorting van de Geest bij de doop ook de Geest werd gegeven.
8. Na de uitstortingsperiode dopen de apostelen duidelijk tot Christus en alleen in zijn naam (Handelingen 19:5, Galaten 3:27) en daarna leggen ze de handen op om Gods Geest en Geestesgaven te ontvangen zoals Handelingen 19:6 en Handelingen 8:17-18  ons vertellen.

Het is duidelijk dat de 3 namen formule in strijd is met de Bijbel omdat de tijdsinstelling niet overeenkomt met Handelingen betreffende de uitstorting van de Geest.  Het is ook in strijd met de kennis die de joden en discipelen over God hadden.  En het is in strijd met wat de apostelen doen na de uitstorting van de Geest: zij doopten alleen in de naam van Christus.

We weten allemaal waar de 3 namen godheid vandaan komen: de RK kerk en het werd overgenomen uit Babylon en zijn drie-eenheid zonnegod (Baalder, Easter, Tammuz) met heilige zondag, heilig Easter en heilige winterzonnewende.  En we weten dat in de derde eeuw na Christus de Romeinse keizer Heliogabalus die Babylonische godheid officieel in Rome importeerde, maar zoals de zaken gewoonlijk gaan, werd die heidense godheid zeer waarschijnlijk al lang door de mensen aanbeden en zal hij aanbidders en rituelen en dus historici (!) al hebben beïnvloed.  Klik hier om meer te lezen:
https://sign2god.blogspot.com/2023/04/alle-kerken-in-babylon.html

We weten ook wie de handgeschreven Geschriften verzamelde om de Bijbel te maken: de RK-kerk.  En dan weet je ook waarom ze de handgeschreven Geschriften zijn gaan verbranden: om te voorkomen dat mensen vervalsingen cq manipulaties ontdekken...

Gelukkig brengt gezond verstand op een praktische manier en met behulp van de Geest altijd nep en vervalsing aan het licht.

Klik hier om meer te lezen:
https://sign2god.blogspot.com/2023/04/bijbel-met-vervalsingen.html

==============