Massale misleiding gaande

De satan is een kameleon en doet graag alles om wat Gods en christelijk is te mimicken. En als het er genoeg op lijkt, lopen weer velen in misleiding tot misvorming en ondergang "ernaast" achter hem aan. Voorbeelden?

• Een werelds organisatielid zijn ipv hemels georganiseerd persoonlijk Christen zijn;

• Een ongelovige baby besprenkeling tot de kerk ipv geloofsdoop dmv onderdompeling tot Jezus (Galaten 3:27, Handelingen 19:5);

• Een alles ineendoop tot de kerkse alles inéén godheid in plaats van de geloofsdoop (Galaten3:27) tot Christus; gevolgd door handoplegging tot God die Geest is, Johannes 4:24; (Handelingen 19:5+6)

• Kerkse zon- en feestdagen bepaald op de ergste afgoden uit Babylon ipv Gods Feesten op Gods Kalender.

• Aangepaste kalenders en visies op de Bijbel die een aardse cultuur en aardse toekomst dienen ipv door Jezus en engelen gehaald worden naar God in de Hemel (1Thess4:14-17) en later teruggaan naar een nieuwe Aarde waarop een nieuw Hemels Jeruzalem zal neerdalen (Openbaring 21:2).

Ach: alles wat de Bijbel vertelt en wat Jezus zegt wordt boosaardig gekloond tot misleiding. Vaak zijn het wereldse organisaties met dito leiders die "voor de macht en het grotere goed" de menigte mennen en tot eeuwige ondergang doen komen. En kennelijk wil het individu "graag erbij horen"; voor structuur, discipline, de opvoeding & kinderen, voor bevestiging, enzovoort. Dus werken die organisaties als magneten.

Maar het kan nog zo dicht bij het christelijke lijken te staan en zichzelf zelfs christelijk noemen, maar toch mist het de geestelijke authenticiteit die onmiddellijk niet hand in hand gaat met het grote, niet met de brede weg tot de brede poort. Niet met een halve of nog kleinere waarheid. Niet met aanpassingen op wat God heeft vastgesteld, bepaald of verboden.

"Want de poort en de weg die naar de ondergang leiden, zijn ruim en breed, en velen gaan die weg", Mattheüs 7:13.

"Wie God toebehoren, houden Zijn Geboden en het geloof in Jezus en zijn daar standvastig in", Openbaring 14:12.

"Dat u dan niemand oordele in spijs of in drank, of in het stuk des feest dags, of der nieuwe maan, of der sabbatten welke zijn een schaduw der toekomende dingen, maar het lichaam is van Christus", Colossenzen 2:16-17.

En het individu dat zich heeft laten aantrekken door de aantrekkelijke fake staat er dan ook "naast". Kennelijk was het smalle pad tot de smalle poort niet aantrekkelijk genoeg. Vaak wordt dan gezegd "maar God ziet de harten toch wel, dus het komt wel goed". Na de 2e wereldoorlog zeiden veel meelopende Duitsers "ich habe es nicht gewust", maar dat hielp ze niet.

"Maar de poort en de weg die naar het leven leiden, zijn nauw en smal, en maar weinigen vinden die weg", Mattheüs 7:14

Individuen die bewust kiezen voor fake via massa, groep, organisatie, cultuur, glorie nu, valse dagen en feesten krijgen hun loon nu. Een voorschot uitgekeerd op basis van vooringenomenheid,  gebrek aan geloof en doortastendheid en eerlijkheid. Want laten we eerlijk wezen: hun voorbeeld voor anderen was oneerlijk en zo tot misleiding van anderen. En dan sta je ernaast; net als degene die bewust de fake creëerde in leugens en die naast buiten de waarheid staat. 

Niet de nodige individuele vorming en doortastendheid net als David in de eenzaamheid met de schapen onderging en had. Niet Gods Stem horen en ernaar handelen en wandelen of op vertrouwen. Niet groeien als persoon op dat smalle pad met Gods Geest. En de vrucht van je werken is dan niet de Geestesvrucht tot eeuwig leven...

Bedenk dus goed waar je staat. Denk je soms ook: 

• "wat maakt het uit sabbat of zondag; het is maar een dag?!"

• "wat doet het ertoe; kerklid of Christen"? 

• "wat maakt het uit kerkfeesten of Gods Feesten"? 

• "wat doet het ertoe: Joodse cultuurfeesten of Gods Feesten op Gods Kalender"? 

• "gewoon goed zijn is beter dan Gods 10 Geboden volbrengen"?  

• "een aangepaste theologische toekomst of Opname bij God gevolgd door latere terugkeer op een nieuwe Aarde" is toch ook goed mogelijk?  

Die stem is niet van God!!!

Weet waarvoor je kiest, want een halve waarheid is een vormende hele leugen die getuigt van een gebrek aan geloof. Zo schiet je naast je doel en onderga je hetzelfde lot als degene die jou met zijn fakes naast de waarheid in misleiding voort deed gaan.

Nu is de tijd! Er zijn geen herkansingen. Kies bewust voor echt bijbels én echt geschikt voor Christenen en lees daarom zeker het volgende: