Gruwelijke afgoderij tegen God:

Schepselen tot god verklaren en vermengen met God JHWH

God JHWH is een Geest (Joh4:24) en geen schepsel, want Hij is de Eeuwige. Hij is derhalve noch mens noch man  noch vrouw, maar wordt als Schepper van alles (Genesis1 :1) toch "Vader" genoemd.


"In den beginne schiep God (#0430; Elohim, meervoudsvorm God) de hemel en de aarde", Genesis1:1.


"En [Abraham] plantte te Berseba een tamarisk, en riep daar de naam JHWH (#03068; JHWH, naam van God) van de eeuwige God (#0410; EL, Almachtige), aan", Genesis 21:33.


"Ik stijg op naar mijn en jullie Vader, naar mijn en jullie God" [zegt Christus] in Johannes 20:17.


Vader, omdat Hij aan de basis van alles en alle schepselen staat zonder zelf schepsel te zijn.


De afgoderij is echter wel altijd een verheerlijking van schepselen om te beginnen met de gevallen engel die de duivel of satan wordt genoemd. Om vandaaruit verder te gaan met het verafgoden van mensen; bijvoorbeeld uit Babylon de mensen Baal (#3434), Marduk/Evil-Merodach (#0192) en Artemis (#735) die vervolgens onder vele aliassen wereldwijd worden aanbeden. Daaruit volgend onder andere de Griekse en Romeinse afgoden leidend tot de kerkse afgoderij in 3eenheid, 2eenheid of onder de naam "Jehova" via vrijmetselaar CT Russell. Ook de vrijmetselarij, kabbalah en hindoeïsme putten namelijk uit diezelfde Babylonische bron die via het Griekse rijk, Romeinse rijk, RK kerk werd doorgegeven; afgoderij die feitelijk van de satan is en naar hem terugvoert...


Sommigen zien als rechtvaardiging voor hun mensgoden dat er in Genesis 1:27 staat "dat God de mens schiep naar hun evenbeeld" dus dat God een menselijk lichaam zou hebben. "Hun" is echter een meervoudsvorm. God (#0430; Elohim, meervoudsvorm van God) verwijst namelijk naar God en Christus in verbinding met God die samen met de Schepping bezig waren. God als Scheppende Almachtige en Christus als "Hoofdwerkman":


"toen hij de fundamenten voor de aarde legde,‭ ‭was ik aan Zijn Zijde, ik was Zijn Hoofdwerkman (#0525; amown, master craftsman). Ik was verrukt, elke dag opnieuw, steeds verheugd in Zijn Aanwezigheid", Spreuken 8:29-30.


God is een Geest (Joh4:24); en Christus heeft een zichtbaar lichaam (Rom8:11). Dus mensen kregen een zichtbaar lichaam met een geest naar hun evenbeeld.


Kerkelijken en theologen/priesters hebben deze kennis niet en zijn dus te corrumperen tot afgoderij van schepselen, terwijl ze menen de Bijbel als uitgangspunt te nemen hierbij. Het is een open deur om te stellen dat zij niet door Gods Geest geleid worden; het feit dat ze van geloof hun betaalde beroep maken in het wereldse kerkbedrijf zegt meer dan voldoende.


De Bijbel vertelt dat evenzo geschoolde koningen en familie afgoderij in Gods Tempel brengen en zo God met hun afgoderij vereenzelvigen wat waarlijk een gruwel is:


"Hij [koning Manasse, zoon van koning Hizkia, 2Koningen20:21] maakte een beeld van de godin Asjera en plaatste dat in de tempel, hoewel JHWH aan David en zijn zoon Salomo bevolen had: ‘In deze tempel, hier in Jeruzalem, de plaats die ik gekozen heb uit alle stamgebieden van Israël, mag nooit een andere god worden vereerd dan ik", 2Koningen21:7.  Manasse en familie/koningen na hem deden hetzelfde als hij deed...


LET WEL: in Gods Tempel hoort geen (af)godsbeeld simpelweg omdat God onzichtbaar en Geest is; en omdat God het maken van afgodsbeelden verbiedt:


"Maak geen afgodsbeeld; niets van wat in de hemel, op de aarde of in het water onder de aarde is, mag je afbeelden. ‭Kniel niet voor hen neer, vereer ze niet, want ik, JHWH (#03068; JHWH, Naam van God) jullie God (#0410; EL, God, Almachtige), ben een naijverige God (#0430; Elohim, meervoudsvorm). Wie zich tegen mij verzet, zal ik straffen, hem en ook zijn nakomelingen, tot in de derde en vierde generatie", Exodus 20:4-5.


Hun gruwelijke afgoderij leidde tot moord van vele onschuldige Israëlieten, tot misleiding tot navolging van die afgoderij en deed zo Israël compleet ten onder gaan, maar resulteerde ook in de vroegtijdige dood van die koningen.


Andere afgoden die de Bijbel noemt zijn onder andere Asjera (#0842, aliassen Astarte, Asteroth, Aardemoeder), Romfa (#4481; Rhemphan), baal Moloch (#3434 Moloch), Kemos (#03645) en Milkom (#04445), waarbij Moloch en Milkom synoniem zijn. En waarbij Moloch ook weer synoniem is met Baal, Tammuz, Attis, Adonis, Adon, Zeus, Hercules, enzovoort. 


Laten we met het voorbeeld van Israël ervoor waken om dergelijke gruwelijke afgoderij in onze landen en maatschappij te brengen! Het is geestelijk bederf tot moord, oorlog en ondergang. Bovendien wie dergelijke afgoderij bedrijven zullen voor eeuwig ten onder gaan:


"Maar de lafhartigen, de ongelovigen, de verfoeilijken, de moordenaars, de hoereerders, de tovenaars, de afgodendienaars (#1496; eidololatres, met aanbidding afgodsbeeld) en alle leugenaars; hun deel is in de poel, die brandt van vuur en zwavel: dit is de tweede dood", Openbaring 21:8.


Kies tegen afgoderij / aanbidden van afgodsbeelden, want het heeft overduidelijk alleen bederfelijke effecten en leidt tot eeuwige dood. 

Dus afleggen van een oud leven is echt nodig. Om daarna een nieuw schoon leven te verkiezen!