1+1 ≠ 2 ?! Over de Messiaanse 2-eenheidsafgod uit het "Roomse Babylon"


God die Geest is (Johannes 4:24) en JAHWEH (JHWH) heet, bestaat; en Christus die een herrezen lichaam heeft (Romeinen 8:11) en Yeshua heet, bestaat ook. Toch is 1+1 niet gelijk aan een 2-eenheidsgod...

We weten immers dat God een Hogepriester heeft uit Hebreeën 8:1-2, Hebreeën 6:20. En God is niet Zijn Eigen Hogepriester en zit niet naast zichzelf...

"De kern van ons betoog is: we hebben iemand als Hogepriester die zit aan de rechterzijde van de troon van de goddelijke majesteit in de hemel.‭ ‭Hij dient in het enige echte heiligdom, in de tent die niet door mensen is opgezet, maar door de HEER."

"Jezus heeft voor ons de weg gebaand en is daar al binnengegaan. Hij is Hogepriester geworden voor altijd, een Hogepriester als Melchisedek.", Hebreeën 6:20

Marcus 16:19 "Toen Jezus, de Heer, was uitgesproken, werd hij opgenomen in de hemel, en hij nam plaats aan de rechterzijde van God.‭"

We weten ook uit 2 Bijbelversen dat Christus niet weet wat alleen God weet:

1. Christus kent het moment dat God ons hem weer tot ons zendt niet, zegt Christus in Marcus 13:32.

2. God geeft aan Christus en de zijnen een Openbaring zegt Openbaring 1:1.

Een 2-eenheidsgod zou dat moment wel kennen en geen openbaring nodig hebben; ieder "godsdeel" zou immers "gelijk god" zijn en hetzelfde weten. Overduidelijk is dat met Christus niet het geval. Beter nog: hoewel Christus macht en koningschap over de schepselen kreeg van God zoals we weten uit Filippenzen 2:9-11: in 1Corinthiers15:24-28 weten we bovendien dat Christus alle ontvangen macht en koningschap ook weer teruggeeft aan God; en dat dan God alles in allen zal zijn:

"En wanneer alles aan hem is onderworpen, zal ook de Zoon zichzelf onderwerpen aan God, die alles aan hem heeft onderworpen. Dan zal God alles in allen zijn.‭", 1Corinthiers15:28.

Een eenheidsgod in gelijkheid onderwerpt zich niet en zou niks teruggeven aan zichzelf; dat zou onzin zijn. Bovendien zou alles onder Christus dan automatisch ook alles onder God zijn, wat dus niet zo blijkt te zijn, want de Bijbeltekst stelt dat Christus alles aan God teruggeeft:

"Daarna komt het einde; dan zal hij (Christus) alle heerschappijen en machten en krachten uitschakelen, en zal hij het koningschap overdragen aan God de Vader.‭", 1Corinthiers 15:24.

Christus is niet God, maar de Hogepriester en zoon van de enige ware God JHWH die Geest is. En Christus weet niet wat God alleen weet.

De Messiaanse 2-eenheidsgod is feitelijk de ineengeschoven 3-eenheidsgod uit Rome (die uit Babylon afkomstig is)

Logisch ook, want:

#1. Israël werd door Rome geregeerd,
#2. de Hogepriester van de tempel in Jeruzalem werd door Rome benoemd,
#3. Christus werd door Rome gekruisigd en
#4. God's bijbelse Feesten werden in opdracht van Romeinse keizer Julianus the Apostate (door Hillel-2) aangepast in de huidige Hillel-2 kalender feestdagen.

Rome staat aan de basis van alles dat zich "Joods-Messiaans" noemt; beter nog: de huidige Joodse kalender van Hillel-2 is ook de kalender van het Judaisme die Christus als Messias ontkent!

Ook het Messiaanse geloof is dus in Babylon en ontkent Christus als zoon en Hogepriester van de enige ware God JHWH die Geest is. De Bijbel echter roept ook de Messiaansen uit dat kerkse Babylon:

"Met een machtige stem riep hij: ‘Gevallen, gevallen is BABYLON, de grote stad! Ze is nu een verblijfplaats van demonen, een toevluchtsoord voor alle onreine geesten, een nest van alle onreine en verachtelijke vogels.‭

‭Want alle volken hebben gedronken van de wijn van de razernij van haar ontucht, de koningen der aarde hebben zich met haar afgegeven en de kooplui der aarde zijn rijk geworden van haar bovenmatige weelde.’‭

‭Toen hoorde ik een andere stem uit de hemel: ‘Ga uit haar weg, mijn volk, om geen deel te hebben aan haar zonden en om gespaard te blijven voor de plagen die haar treffen.‭

‭Want haar zonden hebben zich opgestapeld tot aan de hemel en God is haar wandaden niet vergeten.‭", Openbaring 18:2-5

Zit jij in een Messiaanse kerk? Verhardt dan niet je hart. Stel je vertrouwen niet langer in die kerk of andere kerken en ga erbij weg. Zeg je lidmaatschap op. En stel je vertrouwen in God die Geest is (JHWH) en in Christus, zodat je niet met dat kerkse Babylon zal omkomen en ook niet in de afgodische vrucht ervan groeit van schijnchristelijkheid! 

Lees hier hoe je dat aanpakt:
Stop je oude leven
Start je nieuwe leven
God
Hereniging met God

Blijf niet hangen in ontkenning van Christus als Heer van God JHWH en denk niet dat je Aardse komaf en cultuur je zal redden! Durf je misleiding en misvorming te stoppen, ga van het brede pad af hoe lekker dat ook voelt. Ga het smalle pad tot redding op. Het liefst vandaag nog!

Nu is de tijd! Er zijn geen herkansingen. Kies bewust voor echt bijbels én echt geschikt voor Christenen en lees daarom zeker het volgende: