De occulte (Babylonische) oorsprong van de kerkelijke 3 eenheidsgod

Romeinse keizer Heliogabalus (Elagabalus) nam in de vroeg 3e eeuw de 3 ene zonnegod uit BABYLON over; Baal de vadergod, Easter (Isjtar) of Astarte de moeder/lentegodin & maangodin, Tammuz of Attis de kindgod & reïncarnatie van Baal.

  • Baal met heilige zon-dag; gesymboliseerd door de obelisk of piek (in de kerstboom);
  • Easter/Astarte met heilige Easter en carnaval; gesymboliseerd door maansikkel, dennenappel, (paas)haas, kuiken;
  • Tammuz/Attis met heilige winterzonnewende (= kerstmis); gesymboliseerd door de kerstboom

Romeinse keizer Constantinus nam ongeveer 1 eeuw later diezelfde zonnegod over in de RK kerk die hij oprichtte. En dus kreeg de RK kerk:

  • een 3 eenheidsgod met 3 namen die geen namen zijn (Vader, Zoon, Geest) in plaats van 1 ware God die Geest is en YHWH heet én 1 Here Jezus Christus (Johannes 4:24 + Johannes 17:3)
  • heilige zon-dag (in plaats van Gods Sabbat, vrijdag zonsondergang tot zaterdag zonsondergang);
  • heilig kerks Easter (in plaats van Gods Passover en Feest Ongezuurde broden);
  • een op diverse punten aangepaste Bijbel waarin te pas en onpas die zogenaamde 3 namen worden ingevoerd (bvb Mattheus 28:19, 1 Johannes 5;7-8) of passages worden vervalst (bvb Johannes 1:1) om Christus ook tot God te maken. Tegelijkertijd werden daarom de oudere, bestaande handgeschreven Bijbels cq Bijbelboeken massaal verbrand!

Constantinus was zelf 3 ene zonnegod aanbidder tot zijn dood en wist met zijn kerk Christenen en zonnegod aanbidders samen te smelten wat goed was voor de eenheid in zijn rijk vond hij...

Hij nam daarom ook Gods Gebod 2 (geen beelden maken of aanbidden) weg, zodat de afgodendienaren wel afgodsbeelden konden hebben en aanbidden. Gebod 10 deelde hij daartoe in 2-en, zodat er weer 10 Geboden* waren....

De doop werd veranderd in een besprenkeling, zodat er ook geen Christenen meer bijkwamen. Daarom noemt de RK kerk zich ook niet christelijk maar "Katholiek" uit Rome...

Ex-RK priester Luther nam de kerkse 3eenheidsafgod mee zonder protest de Protestantse kerken in. En ook latere kerken namen de "genormaliseerde kerkafgod" over. Ook de Joodse kerkleden deden dit via de 2 eenheidsgod: de inelkaar geschoven 3eenheidsgod: 1+1 ≠ 2 ?! Over de Messiaanse 2-eenheidsafgod uit het "Roomse Babylon" 

Echter: Christus is de Hogepriester van de enige ware God die Geest is (Hebreeën 8:1-2, Johannes 4:24). God is beslist niet Zijn Eigen Hogepriester! En Christus is niet Geest, maar heeft juist een herrezen lichaam stelt Romeinen 8:11; de Christenen ten voorbeeld zelfs! Lees ook Romeinen 10:9.

Bovendien weet Christus niet wat alleen God weet, zoals Marcus 13:32 zegt. Alleen God kent dat moment. Ook gaf God aan Christus en volgers een Openbaring stelt Openbaring 1:1. Overduidelijk weet Christus niet wat God weet, want die Openbaring is nodig! Een eenheidsgod zou het wèl weten, maar Christus weet het overduidelijk niet.

De vrucht van occultisme cq afgoderij is altijd weer oorlog, verkrachting & pedofilie, machtsmisbruik, samengaan met wereld en politiek, verslaving, enzovoort. Geen wonder ook dat de kerken deze nare vrucht laten zien om te beginnen met de RK kerk en alle kerken die direct of indirect met haar meedoen.

De Bijbel roept daarom ieder persoon uit dat kerkse Babylon:

"Met een machtige stem riep hij: ‘Gevallen, gevallen is BABYLON, de grote stad! Ze is nu een verblijfplaats van demonen, een toevluchtsoord voor alle onreine geesten, een nest van alle onreine en verachtelijke vogels.‭

‭Want alle volken hebben gedronken van de wijn van de razernij van haar ontucht, de koningen der aarde hebben zich met haar afgegeven en de kooplui der aarde zijn rijk geworden van haar bovenmatige weelde.’‭

‭Toen hoorde ik een andere stem uit de hemel: ‘Ga uit haar weg, mijn volk, om geen deel te hebben aan haar zonden en om gespaard te blijven voor de plagen die haar treffen.‭

‭Want haar zonden hebben zich opgestapeld tot aan de hemel en God is haar wandaden niet vergeten.‭", Openbaring 18:2-5

Zit jij in een kerk? Verhardt dan niet je hart. Stel je vertrouwen niet langer in die kerk of andere kerken en ga erbij weg. Zeg je lidmaatschap op. En ga je vertrouwen in God die Geest is (JHWH) en in Christus stellen, zodat je niet met dat kerkse Babylon zal omkomen en ook niet in de afgodische vrucht ervan groeit van schijnchristelijkheid! Lees hier hoe je dat aanpakt:


Stop je oude leven
Start je nieuwe leven

* Christenen houden Gods 10 Geboden én hebben het geloof in Christus, Openbaring 14:12; met behulp van Gods Geest, Romeinen 8:4.
* De RK kerk kent het Vaticaan met Sint Pietersplein in de vorm van een uterus (Easter), daarin de Baal obelisk en met kerstmis van Tammuz/Attis daarbij de kerstboom.