Maar GOD werkt desalniettemin

Ondanks een vals/heidens kerkgeloof werkt God, maar dat maakt je niet tot Christen!


Een aantal kerkelijke mensen -met name de onbetaalde actievelingen- getuigen van hoe God wonderlijk werkt in hun leven. Bijvoorbeeld bij hulp aan mensen, Bijbelsmokkel, brengen van het Woord, bij het doorzien van verkeerde zaken enzovoort. Velen onder hen zien dat als bevestiging van hun Christen-zijn, maar helaas klopt dat niet.


Ze doorzien bijvoorbeeld niet:

1. Dat het smalle pad tot de smalle poort tot redding is (Mattheüs 7:13-14), dus niet hun brede kerkweg tot de brede kerkpoort...

2. Dat hun kerkse eenheidsgod ingaat tegen wat Christus onderwijst in Johannes 17:3 en Johannes 14:1 (1 ware God JHWH die Geest is (Joh4:24) én 1 Here Jezus Christus, met herrezen lichaam (Romeinen 8:11+Romeinen 10:9) de Christenen ten voorbeeld.

3. Dat hun kerkfeesten zijn bepaald op de 3ene zonnegod uit Babylon (Baalder, Easter , Tammuz); kerk zon-dag voor Baalder, kerks Easter voor Easter en kerkse Kerstmis op de winter zonnewende van Tammuz.

4. Dat hun kerk als rechtspersoon ingeschreven bij de Kamer van Koophandel werkt, belasting aftrek geniet, een Verlies & Winstrekening heeft, politieke vertegenwoordiging heeft en steunt, enzovoort.


Hun kerken zijn niet christelijk, maar de wereld. En hun kerkgeloof is niet christelijk maar heidens; een misleiding. En hun feestdagen zijn bepaald op afgoden en hun afgodsdsdagen. En hun brede kerkweg is hand in hand met de wereld en afgoderij niet het persoonlijke smalle pad tot redding.


Waarom God dan toch werkt in het leven van mensen in afgodische misleiding? Omdat God altijd werkt en Liefde is!


"Maar hij zei tegen hen: ‘Mijn Vader* werkt voortdurend en ik ook", Johannes 5:17


*De Vader is de God en Vader van Christus en van ons (Johannes 20:17).


"God is liefde, en wie blijft in de liefde, blijft in God en God in hem", 1Johannes4:16


Niet Gods Werken maar ons GELOOF bepaalt of we Christenen zijn cq Christus volgen (Johannes 17:3, Johannes 14:1) en gered zullen worden tot eeuwig leven:


"Dit is het eeuwige leven: dat zij U kennen, U, de enige ware God, én Jezus Christus die U gezonden hebt", Johannes 17:3


"Geloof in God, geloof ook in mij', Johannes 14:1


"Belijdt Christus als Heer en geloof met je hart dat God hem uit de dood deed opstaan en je zal gered worden", Romeinen 10:9.


Kerkleden met 3eenheidsgod, 2eenheidsgod of met alleen een god geloven Christus niet dus zijn feitelijk antichristus. En zij hebben dus het christelijke geloof niet dus krijgen geen eeuwig leven.


Dat God toch werkt, zegt veel over God, maar maakt kerkelijke mensen niet tot Christen en zij zijn dus niet gered en niet tot eeuwig leven! Toch is er goed nieuws ook voor hen: zij kunnen -nadat zij zich afgekeerd hebben van hun kerkgeloof- alsnog de basis leggen tot redding:


"de grondslagen leggen, zoals het zich afkeren van een levenswijze die op de dood uitloopt, het geloof in God,‭ het onderricht over de doop, de handoplegging, de opstanding van de doden en het eeuwige oordeel.‭", Hebreeën 6:1-2


Let wel: bij Hebreeën 6 wordt Christus als uitgangspunt genomen dus geloof in hem én in God JHWH is nodig! Vandaar ook de doop (tot Christus, Gal3:27) en (gebed met) handoplegging erna (tot God & Geestesgaven, Hand19:6).


Het is dus verstandig om je niet te beroepen op hoe God werkt in je leven, maar meer op je geloof en dat dat is zoals Christus dat zegt tot eeuwig leven (Joh17:3+Joh14:1) en dat dat geloof evenzo gelegd is (Handelingen 19:5+6).


God roept Zijn Mensen uit dat kerkse Babylon; als jij kerkelijk bent jou dus ook!


Maak haast om dat kerkelijke Babylon te verlaten, wat het proces daartoe cq om Christen te worden vergt tijd. Als je deze woorden begrijpt, verhardt dan je hart niet, maar verander je handel en wandel het liefst vandaag nog!


==============