Kerk evangelie tot afgoderij?!

Het kerkelijke Evangelie (Joh3:16-18) maakt massale afgoderij met de 3eenheidsgod/2eenheidsgod uit Babylon mogelijk; Joh17:3 juist niet!

Johannes17:3 versus Johannes3:16-18


Het goede nieuws (=Evangelie) namelijk tot eeuwig leven is in beide passages hetzelfde, maar de inhoud daartoe niet:


"Dit is het eeuwige leven: dat de mensen U kennen, U, de enige ware God, én Jezus Christus die U gezonden hebt", Johannes 17:3


"Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe.‭ Want God heeft zijn zoon niet in de wereld gezonden, opdat hij de wereld veroordele, maar opdat de wereld door hem behouden worde.‭ ‭Wie in hem gelooft, wordt niet veroordeeld; wie niet gelooft, is reeds veroordeeld, omdat hij niet heeft geloofd in de naam van de enige zoon van God.‭‭", Johannes 3:16-18


Wat onmiddellijk opvalt is dat bij het kortere, heldere Evangelie van Johannes17:3 het gaat over "de enige ware God én over Jezus kennen", waar Johannes3:16-18 gaat over "God en in de enige zoon Jezus geloven en in de naam van Christus" [die zij niet kennen want het is niet "Jezus"!]. Dus heb je in kerken eigenlijk alleen geloof in Jezus nodig: makkelijk en goed uitkomend met hun "alles ineen godheid", want God is dan Jezus en Jezus is dan God. Alleen dat gaat in tegen wat Christus zegt in Johannes14:1 en Johannes 20:17, namelijk respectievelijk:


  • "Geloof in God, geloof ook in mij".
  • "Ik stijg op naar mijn en jullie Vader, naar mijn en jullie God".

De God van Christus is ook onze God, dus is iemand anders dan Christus. Bovendien "is God YHWH een Geest" zegt Christus in Johannes4:24 en betreft Gods Eigen Geest stelt 1Cor2:11, dus de Geest is geen 3e persoon. En Christus heeft een herrezen lichaam, Romeinen 10:9.


"Wie weet wat er in een mens omgaat? Dat weet alleen zijn eigen geest. Zo weet ook niemand wat er in God omgaat dan alleen Gods Eigen Geest.‭", 1Cor2:11


"Belijdt Christus als Heer en geloof met je hart dat God hem uit de dood deed opstaan en je zal gered worden", Romeinen 10:9.


Maar wat dan met  "de Vader en ik zijn één",  (Johannes 10:30)? Een en dezelfde persoon is geen optie meer vanwege Johannes 17:3, Johannes 14:1 en Johannes 20:17.


In Hebreeën 5:5 wordt bovendien duidelijk dat Christus een dienaar van God is, namelijk een Hogepriester. En God is niet Zijn Eigen Hogepriester en niet Zijn Eigen dienaar. Wel is er een eenduidig samenwerkingsverband nodig en dat is het geval, want Jezus is met zijn geest verbonden met God die Geest is, Romeinen 8:11.


"Ook Christus heeft niet zelf zich de eer van het Hogepriesterschap toegekend. Dat heeft God gedaan, die tegen hem zei: Jij bent mijn Zoon, ik heb je vandaag verwekt.‭ ‭En op een andere plaats: Jij bent priester voor altijd, net als Melchisedek.‭", Hebreeën 5:5.


"En indien de Geest van Hem, die Jezus uit de doden heeft opgewekt, in u woont, dan zal Hij, die Christus Jezus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen levend maken door zijn Geest, die in u woont.‭", Romeinen8:11.


En ja: Christus ontving ook Gods Geest die "als een duif op hem neerdaalde nadat hij gedoopt was", zoals we weten uit Mattheus3:16.


Die geestelijke eenheid cq werkeenheid met God die Geest is, geldt dus voor alle mensen inclusief de Mensenzoon Christus!


Alle schepselen die met God JHWH zijn verbonden zijn op die wijze eeuwig levend als goden. Tezamen met God EL worden zij de Elohim genoemd;  ,"de meervoudsvorm" van God. En toch is het belangrijk om te beseffen dat er desalniettemin slechts 1 God én 1 Here Jezus zijn:


"Want al zijn er zogenaamde goden, hetzij in de hemel, hetzij op de aarde (en werkelijk zijn er goden in menigte en heren in menigte)‭ ‭voor ons nochtans is er maar een God, de Vader, uit wie alle dingen zijn en tot wie wij zijn, én een Here, Jezus Christus, door wie alle dingen zijn, en wij door hem", 1Cor8:5-6.


Johannes 3:16-18 biedt kerken de mogelijkheid om te programmeren tot de 3 of 2eenheids afgoderij uit Babylon, maar ieder die deze verzen leest moet beseffen dat geloven in de enige zoon van God niet zonder God zelf kan, want die enige ware God JHWH zond ons Christus:


"Dit is het eeuwige leven: dat de mensen U kennen, U, de enige ware God, én Jezus Christus die U gezonden hebt", Johannes 17:3


Zonder Christus Yeshua (geloofsdoop) is er geen Genade én geen toegang tot God die een Geest is (Handelingen 4:10-12).


Zonder de Eeuwige God die Geest is  echter is er geen link tot eeuwig leven!


Je hebt dus én Christus én God nodig. Christus is niet de weg tot zichzelf! De brede kerkweg met kerks geloof en dito evangelie is niet tot eeuwig leven, maar tot de brede kerkpoort van ondergang. Kies dus voor het ware, heldere, kortere, ware Evangelie volgens Christus in Johannes17:3 omdat juist dit vers het complete, nodige geloof bevat.


Lees hier hoe je als gedoopt Christen erna toegang tot God kan krijgen


===============