Echte naam van Christus nodig

Kerks afkeer van de echte naam toont antisemitisme en legt kerkse roots bloot

De meeste kerkelijken kennen de echte naam van Christus niet, maar in plaats daarvan alleen de kerknaam uit het Grieks naar fonetisch kerklatijns. Toch is de Hebreeuwse naam van Christus kennen en belijden echt nodig!


"omdat hij niet heeft geloofd in de naam van de eniggeboren Zoon van God", Johannes 3:18.


De echte, Hebreeuwse naam van Christus is Yeshua, met de betekenis "hij die de mensen redt van hun zonden". Bovendien is het dus een Joodse naam waardoor je de Joodse link cq achtergrond van Yeshua niet ontkent.


De RK kerk is gebouwd op antisemitisme zoals de geschiedenis ons leert. Vandaar ook dat Romeinse keizer Julianus de Apostate opdracht gaf aan Hillel2 om de Joodse kalender (eigenlijk Gods Kalender!) om te zetten cq af te schaffen wat Hillel toen deed. En waarom keizer Constantijn met de oprichting van de RKK kerkzondag en afgodische kerkfeesten voor de 3ene zonnegod verkoos. En met de kerknaam Jezus lopen thans alle kerken mee in dat antisemitisme. En via de 3eenheidsgod zonder daadwerkelijke namen mee met Babylonische afgoderij.


Zonder de echte naam Yeshua van Christus raak je dus al gauw de weg kwijt. Logisch ook want Christus is de weg tot leven, want via hem alleen (geloofsdoop, Galaten 3:27) kom je erna mbv gebed met handoplegging (Handelingen 19:6) tot God die Geest is, Johannes 4:24. Je linkt dan via je geest met God die Geest is, mits je in Christus bent.


Geloven in Christus is dus nodig, komen tot Christus is nodig en zijn echte naam Yeshua kennen.  Zonder die echte naam mis je zijn Joodse roots en eigenlijk ook de betekenis achter zijn naam en zo ook letterlijk en figuurlijk hoe je van zonden verlost wordt.


Met de echte naam van Christus maak je jouw gebed tot hem (Johannes 14:13-14) echt en persoonlijk. En met een beroep op Yeshua ten overstaan van God JHWH (Johannes 16:23-24) maak je jouw gebed authentiek.


"en wat gij ook vraagt in mijn naam, ik zal het doen, opdat de Vader in de Zoon verheerlijkt worde.‭ ‭Indien gij mij iets vraagt in mijn naam, ik zal het doen.‭", Johannes 14:13-14


Bovendien: door de echte naam Yeshua en de echte naam van God die Geest is JHWH te kennen, getuig je van een waar geloof in 1 ware God én in 1 Here Yeshua, Johannes 17:3.


"Dit is het eeuwige leven: dat zij U kennen, U, de enige ware God, en Christus Yeshua die U gezonden heeft".


De echte naam van Christus ontkennen of desondanks niet willen kennen toont feitelijk dat je je schaamt voor hem en zijn aardse komaf (Joods). Maar ook dat je je schaamt voor God die ons Christus vanuit de Joden zond! Je wilt zo noch Christus noch God kennen; je gelooft zo niet waarlijk.


"Als iemand zich voor mij en mijn boodschap schaamt tegenover de trouweloze en zondige mensen van deze tijd, zal ook de Mensenzoon zich voor hem schamen, wanneer hij vergezeld van de heilige engelen komt met de glorie van zijn Vader.", Marcus 8:38


Daarom: leg de werken van de duisternis af en ga in het licht staan. Ken Christus als Yeshua en getuig hiervan in je gebed en naar de mensen toe als je vertelt over je geloof in hem en in God JHWH!


==============