Eeuwig leven na dit leven

Ja: dit leven is een stage die ieder mens voorbereidt op wat later komt: een mogelijkheid om eeuwige leven te krijgen, maar zeker niet zomaar.  Er zijn enkele voorwaarden hiervoor die ervoor zorgen dat het geen eeuwige puinhoop wordt die we in dit leven zien: geweld, moord, oorlog, verkrachting, verslavingen, stelen, enzovoort.

"Dit is het eeuwige leven: dat zij U kennen, de enige ware God, en Jezus Christus die U gezonden hebt", zegt Christus in Johannes 17:3

De eerste voorwaarde is God kennen en Christus kennen en in hen beiden geloven.  God is een Geest en wordt JAHWEH genoemd.  Christus heeft een herrezen lichaam en wordt Yeshua genoemd (afgeleid "Jezus").

Ten tweede is het belangrijk om de 10 basisregels te kennen die God heeft gegeven om naar te leven: de 10 Geboden van God.  Tegen die regels ingaan betekent zondigen tegen God en de mensen om je heen.  Het is ook belangrijk om niet tegen je eigen lichaam te zondigen door seks te hebben op een manier die niet voor ons bedoeld is.  Zondigen gaat in tegen liefde, waarheid en gerechtigheid en veroorzaakt al het kwaad en lijden in deze wereld.  Met die kennis kun je een rein leven leiden dat geschikt is voor een eeuwig leven in de tegenwoordigheid van God en Christus.

Leven zonder God en Christus leidt naar deze wereld met ziekten, lijden en kwaad.  Het is daarom duidelijk dat het eeuwige leven de leiding van God en Christus nodig heeft.  Niet alleen later, maar ook in het heden, zodat we dat  eeuwige leven nu al kunnen voorleven zoals het behoort te worden geleefd.  Die nodige begeleiding krijgen, betekent in feite God en Christus in je leven krijgen en je bij hen voegen! Daarom moet het kennen van en geloven in God en in Christus worden gevolgd door je bij Christus te voegen en je bij God te voegen, wat in 2 stappen wordt gedaan:

#1.  Je bij Christus voegen door de doop;

#2.  Je bij God voegen door gebed met handoplegging.

In Christus ben je een waardige en reine tempel.  Ook waard om Gods Geest in te ontvangen. En als je onverhoopt toch zondigt kun je God vergeving vragen met een beroep in de naam van Christus.

In God die een Geest is ontvang je ook Gods Spirituele Tools.  Gods Geest zal je leiden, maar met die speciale Geestesgaven kun je op je eigen levenswandel het goede nieuws van het eeuwige leven brengen. Geestesgaven zijn bijvoorbeeld: speciale vaardigheden om te spreken, te onderwijzen, te genezen, te profeteren, te schrijven, het evangelie te brengen, goed en kwaad te onderscheiden, in tongen te spreken, enzovoort.

#3.  Door deze spirituele Tools actief in je leven te gebruiken, zal je de benodigde Vrucht van de Geest krijgen, zodat je het eeuwige leven zult krijgen.

Net als een stage heb je kennis nodig, maar ook geloof, en leren door te doen en toe te passen in je echte leven.  Op die manier klaar zijn voor het echte leven: het eeuwige leven met God en Christus.  Start dus vandaag nog met die stage en leer God, Christus, de benodigde 10 Geboden, etcetera kennen.  En natuurlijk: laat je oude leven achter je!

Voordat je dat allemaal doet, neem even de tijd om jezelf aan God voor te stellen.  Sluit je ogen, hef je handen omhoog en vertel Hem over jou, je leven, intenties en behoeften.  Eindig je inleiding met "dat je dat deed in de naam van Christus Yeshua".  Als je dat doet: dat zal je eerste gebed zijn.  Gebed tot God en ook tot Christus is nodig om een ​​persoonlijke relatie met elk van hen op te bouwen, dus praten met hen tijdens je stage zal erg belangrijk zijn!!

God is eeuwig en Christus leeft ook dus sta niet versteld als je reacties en antwoorden krijgt!

Over Christen worden, zijn & blijven