God: Redder van Christus

God JHWH is een Geest; Hij is de Eeuwige. Wie aan Hem verbonden is, zal eeuwig leven.

"God is een Geest", Johannes4:24


"De HEER nu is de Geest; en waar de Geest des Heren is, is vrijheid", 2Cor3:17


En we weten dat Christus genaamd Yeshua (zijn echte naam!) door God uit de dood werd opgewekt:


"Immers, wij weten, dat Hij, die de Here Jezus opgewekt heeft, ook ons met Jezus zal opwekken en met u voor Zich stellen.", 2Cor2:14


En net zoals God die Geest is Christus opwekte uit de dood, zal Hij ook Christenen (= in Christus door de onderdompelingsdoop in naam van Christus Yeshua, Galaten3:27 + Handelingen 19:5) met Gods Geest (dmv gebed met handoplegging na de doop, Handelingen 19:6 + Handelingen 8:17-18) opwekken uit de dood:


"En indien de Geest van Hem, die Jezus uit de doden heeft opgewekt, in u woont, dan zal Hij, die Christus Jezus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen levend maken door zijn Geest, die in u woont.", Romeinen 8:11


Christus is de dienaar van de enige ware God JHWH, namelijk Zijn Hogepriester. God is niet Zijn Eigen Dienaar. En Christenen dienen Christus en in hem dienen zij ook God:


"Zo heeft ook Christus zichzelf niet de eer toegekend hogepriester te worden, maar Hij, die tot hem sprak: Mijn Zoon zijt Gij; Ik heb u heden verwekt", Hebreeën5:5.


"De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de hemelen, ‭de dienst verrichtende in het heiligdom, in de ware tabernakel, die de Here opgericht heeft, en niet een mens.‭", Hebreeën8:1-2.


"Paulus, een dienaar van Christus Jezus, door God geroepen tot apostel en gekozen om het grote nieuws van God te verkondigen", Romeinen 1:1.


Het grote nieuws is het blijde nieuws tot eeuwig leven dat te lezen in in Romeinen10:9 en Johannes17:3 en wel:


REDDING

"Als u met uw mond belijdt: Jezus is de Heer, en met uw hart gelooft dat God hem uit de dood heeft opgewekt, wordt u gered.‭", Romeinen 10:9


EEUWIG LEVEN

"Dit is het eeuwige leven: dat zij U kennen, U, de enige ware God, én Jezus Christus die U gezonden hebt", Johannes17:3.


Daarbij is de echte naam van Christus aannemen en kennen (Joh3:18) ook zeer belangrijk:


"Wie in hem gelooft, wordt niet veroordeeld; wie niet gelooft, is reeds veroordeeld, omdat hij niet heeft geloofd in de naam van de eniggeboren zoon van God.‭", Johannes 3:18.


De massale kerkse afgoderij van de 3eenheidsgod of verdichte 2eenheidsgod ("Messianisme") of sec 1 godheid is heidens en is geworteld in Babylon. Met die afgod ga je voor eeuwig verloren. Zonder de echte naam van Christus (Yeshua) aan te nemen, ga je verloren. Zonder het bijbelse geloof in 1 ware God die Geest is én in 1 Here Christus Yeshua ga je verloren, omdat je dan niet tot Geest en niet tot Geestesgaven dus nimmer tot Geestesvrucht komt. 


Verhard je hart dus niet als je dit leest. Neem afscheid van de brede kerkweg tot de brede kerkpoort van ondergang. Aanvaardt een bijbels geloof, leg dat geloof overeenkomstig en ga er actief mij uit in je leven.


"Genade zij u en vrede van God, onze Vader, en van de Here Jezus Christus.‭ Geloofd zij de God en Vader van onze Here Jezus Christus, de Vader der barmhartigheden en de God aller vertroosting", 2Cor2:2-3.


==============