Wijs de ware naam van Christus niet af

Johannes 3:18 zegt hoe belangrijk het is om de ware naam van Christus te kennen/aanvaarden: "maar wie niet gelooft, is al veroordeeld, omdat hij niet in de naam van de enige zoon van God heeft geloofd".

De echte naam van Christus is echter een Hebreeuwse naam, omdat Christus als Hebreeër geboren is, dus het is niet Grieks verlatijnst Jezus!!!

Zijn echte naam is Yeshua, wat 'hij die de mensen van hun zonden redt' betekent.  Hoe?  Yeshua belichaamt het offer aan het kruis dat de enige ware God genaamd JHWH accepteerde, zodat iedereen die in hem gelooft [en in God natuurlijk!] kan worden gered en zal voor altijd leven.  Het kennen en aanvaarden van de ware naam van Christus is erg belangrijk, zegt Johannes 3:18 als volgt:

"maar wie niet gelooft, is al veroordeeld, omdat hij niet heeft geloofd in de naam van de enige zoon van God".

Je moet in Christus als persoon geloven, maar ook in zijn ware naam.  Maar er is nog meer nodig, zegt Romeinen 10:9 ook:

"Belijd Christus als Heer en geloof met uw hart dat God hem uit de dood heeft opgewekt en u zult gered worden".

Christus Yeshua is dus de Heer van God JHWH.

Om dit te kunnen doen moet je de enige ware God kennen en ook Heer Christus zegt Johannes 17:3 als volgt:

"Dit is het eeuwige leven: dat zij U kennen, de enige ware God, en Christus Yeshua die U gezonden hebt".

In de Bijbel die is afgeleid van het Grieks/Latijn wordt de valse naam "Jezus" gebruikt, ook in Johannes 17:3.  Maar als je werkelijk geïnteresseerd bent op een persoonlijke manier in Christus en geleid wordt door Gods Geest, zul je uiteindelijk de ware naam Yeshua van Christus leren kennen en die naam in plaats daarvan graag gebruiken in je gebeden, liederen en aanbidding.

De meeste kerkleden echter wijzen de echte naam Yeshua van Christus volledig af, omdat ze geprogrammeerd zijn met de verlatijnste kerknaam Jezus;  veelal zonder dat te weten of beseffen. Dat deze programmering ook gepaard gaat met het afwijzen van zijn Heer van God zijn via trinitarisne of binitarisme getuigt van een verkeerde/slechte spirituele invloed.  Gods Geest is de Geest van  Waarheid (van God JHWH, een Geest Johannes 4:24) die naar de Waarheid -Christus Yeshua- leidt, zegt hij zo:

"Ik zal u van de Vader de Geest van Waarheid zenden, die uit de Vader voortkomt, Hij zal over mij getuigen", Johannes 15:26.

Wie de Vader is?  Christus zegt het duidelijk in Johannes 20:17 als volgt:

"Ik stijg op naar mijn en uw Vader, naar mijn en uw God".

De Vader is de God van Christus en christenen.  En Christus is de zoon en Heer van God en als zodanig wordt hij ook wel de Waarheid genoemd:

"Jezus zei tegen hem: "Ik ben de weg en de waarheid en het leven. Niemand komt tot de Vader behalve door mij", Johannes 14:6.

Het verwerpen van de ware naam van Christus getuigt van een slechte geestelijke invloed en het maakt niet uit of je lid bent van een kerk of niet:

"Degene die God kent, luistert naar ons; degene die niet van God is, luistert niet naar ons. Hierdoor kennen wij de geest van waarheid en de geest van dwaling", 1Johannes 4:6.

De Geest van Waarheid (God JHWH) leidt naar de Waarheid (Christus Yeshua).  Dus iedereen die zijn echte naam weigert/verwerpt, laat zien dat de geest van dwaling (de duivel) hem of haar leidt.

Als je oprecht bent en dit allemaal niet wist, handel dan dienovereenkomstig en gebruik vanaf nu de ware naam van Christus in je gebeden, in liederen en in aanbidding.  Begin ermee door tegen Christus te zeggen dat het je spijt dat je zijn echte naam Yeshua niet kende.  Ga dan vanaf dat moment zo verder:

In gebeden tot God met een beroep op de echte naam Yeshua van Christus (Johannes 16:23), maar ook wanneer we rechtstreeks tot Christus bidden, Johannes 14:13-14.  Maak het op die manier waar en persoonlijk.

In liedjes: gebruik tijdens het zingen gewoon Yeshua in plaats van Jezus. 

Bij  het aanbidden van God en Christus (Johannes 5:23) ook Jesjoea als je naar Christus verwijst.  Gebruik JAHWEH als je naar God verwijst.

Zo bouw je ook aan een persoonlijke relatie met Christus en kom je dichter bij hem.  Christen zijn kan niet zonder die relatie.  Maak het dus persoonlijk en maak het waar en noem hem dus bij zijn ware naam Yeshua.

Lees ook dit:

God: Redder van Christus

Buigen voor Christus?!

Kerk evangelie tot afgoderij?!

Brede kerkweg of het smalle pad?


==============