Buigen voor Christus?!?

Dit artikel vertelt waarom het nodig is om voor Christus te buigen, hem ook te prijzen, ook tot hem te bidden en zijn echte naam Yeshua te gebruiken.

Christus is de Heer van God JHWH en alle schepselen in de hemel en op aarde moeten voor hem buigen:


"Belijdt Christus als Heer en geloof met uw hart dat God hem uit de dood heeft opgewekt en u zult gered worden", Romeinen 10:9.


“Daarom heeft God hem hoog verheven en hem de naam gegeven die boven elke naam uitgaat, zodat voor de naam van Jezus elke knie zal buigen, in de hemel en op aarde en onder de aarde, en elke tong zou belijden dat  Jezus Christus is Heer, tot eer van God de Vader.", Filippenzen 2:9-11.


Dus ja: iedereen moet buigen voor Christus.  Niet omdat hij God is, maar omdat hij de Heer van God JHWH is.


Maar wacht: er is meer!!  Het volgende is ook nodig:


• Belijdt Christus als Heer, Romeinen 10:9

• Bidt tot Christus, Johannes 14:13+14

• Prijs Christus zoals u God doet, Johannes 5:23


Nog een belangrijke kwestie: de ware naam van Christus.  Omdat de basisgeschriften in het Grieks zijn en onze moderne bijbels vanuit het Grieks naar het Latijn in het Engels zijn vertaald, wordt de naam van Christus vertaald als Jezus, maar dat is niet zijn enige echte naam die we nodig hebben volgens Johannes 3:18, waarin hij dit zegt:


"Wie in hem gelooft, wordt niet veroordeeld, maar wie niet gelooft, is al veroordeeld, omdat hij niet in de naam van de enige Zoon van God heeft geloofd".


De echte Hebreeuwse naam van Christus is Yeshua met de betekenis: "hij die de mensen van hun zonden redt", omdat hij het offer aan het kruis belichaamt.  Dat is de reden waarom de enige ware God ons heeft gezonden. Yeshua zegt Johannes 17:3 als volgt:


"Dit is het eeuwige leven: dat zij U kennen, de enige ware God, en Jezus Christus die U gezonden hebt".


Nogmaals: deze moderne vertaling gebruikt Jezus uit het Grieks en Latijn, maar niet zijn enige echte naam Yeshua!


Als je tot Christus bidt (Johannes 14:13-14), maak het dan persoonlijk: buig voor hem, gebruik zijn echte naam Yeshua en prijs hem zoals je ook God zou prijzen (Johannes 5:23).  Hoe?  Door te zeggen dat je hem als Heer aanbidt, dat hij vol liefde is omdat hij zichzelf heeft gegeven zodat jij gered kunt worden, dat je zijn grote geduld bewondert en liefhebt, enzovoort.  Waar je je ook maar druk over maakt, je prijst hem.


Tot slot: als je niet wist dat Christus de Heer van God JHWH is, zeg dan dat het je spijt dat je het niet wist, maar belijdt hem nu als jouw Heer: de Heer van God!


Lees ook hoe je een relatie met Christus kunt opbouwen


Lees hoe je verbinding kunt maken met God JHWH


Lees over de echte naam van Christus





 =======