Blij met Gods Feesten

Een oase van rust in de hectische wereld


Het houden van Gods Sabbat (vrijdag zonsondergang tot zaterdag zonsondergang, Exodus 20:8-11) is al heel anders dan de wereld met haar zondag of 24/7 visie. Een klein eilandje vol rust en Zegen, terwijl de wereld doordraait:


"En God zegende de zevende dag en heiligde die, omdat Hij daarop gerust heeft van al het werk, dat God scheppende tot stand had gebracht", Genesis 2:3.


"Iedere week heeft zes werkdagen, maar de zevende dag is een dag van volstrekte rust; dan moeten jullie al je werk laten liggen en samenkomen ter ere van JHWH. Die dag, de sabbat, moet je vieren als een dag van de Heer, waar je ook woont", Leviticus 23:3


Pas toen wij hoorden van de Nieuwe Maan en de overige Feesten en die toevoegden aan de Sabbat werd onze rust completer tot grote Zegen. Gods bijbelse Kalender is een aaneengeregen ketting van rust in het jaar; van Gods Wil tot Gods Zegen!


Gods Bijbelse Kalender valt eerder dan de Joodse Hillel2 feesten die niet meer bijbels zijn, maar op verzoek van Rome zijn omgegooid en vastgelegd. Bijbelse Christenen krijgen zo voorsprong in rust en Gods Zegen.


De periodieke rust geeft echt rust tot echte gezondheid, bijvoorbeeld:


• wekelijkse rust op de Sabbat;

• maandelijkse rust op de Nieuwe Maan;

• Feest ongezuurde broden in het voorjaar;

• Loofhuttenfeest in de herfst.


Niet werken/niet anderen voor je laten werken, handelen of anderszins winst maken. Maar niet alleen dat: ook hoe God zegent wie Zijn Instellingen op Zijn Kalender volgen! Zo kom je tot rust, goede gezondheid en tot toekomst; een toekomst met eeuwig vooruitzicht:


"Trek u dus niets aan van kritiek als het gaat om eten en drinken, het vieren van feestdagen, Nieuwe Maan of sabbat.‭ Dergelijke zaken zijn niet meer dan een schaduw van de dingen die moeten komen; de werkelijkheid zelf is Christus", Col 2:16-17


Wie Gods Dagen en Feesten houdt, komt er al gauw achter hoe heerlijk ze zijn en hoe goed ze doen; zeker ook als je ze afzet tegen de dolgedraaide wereld zonder rust of met occult bepaalde dagen zonder zegen. Je kan Gods Dagen en Feesten lang van tevoren plannen en vrij nemen. Soms kan dat wat moeilijk zijn, want verlof nemen in deze wereld, want het lijkt alleen nog maar om werken en onrust te draaien. Maar met Gods Wil, gebed en doorzettingsvermogen is het zeker niet onmogelijk.


De beloning is werkelijks, maandelijks en door het jaar echt tot rust komen, terwijl alles om je heen doorgaat. Je krijgt meer tijd, minder stress, meer gezondheid en minder ziektes. Meer tijd voor gebed, Bijbelstudie, aanbiddingsmuziek, groei in de Vrucht van de Geest, enzovoort.


Voor mensen met kinderen: ja soms gaan scholen door en er is leerplicht, maar er is voldoende overlap en waar dat niet zo is, zal je de kinderen naar school brengen, maar als volwassene geef jijzelf het goede voorbeeld. Met die rust en creativiteit ga je groeien in blijheid! Leer dus je kinderen ook over de wekelijkse Sabbat, maandelijkse Nieuwe Maansdag en de overige Feesten. En doe voor jezelf geen compromissen als het Gods Dagen en Feesten ingaat: een aangelengd, lauw geloof is niet tot Zegen!!!


Aarzel dus niet langer en stap over naar Gods Feesten op Gods Kalender met Gods Plan in verleden, heden & toekomst en volg niet de heidens bepaalde RK- en Hillel2 feesten met de schijn van bijbels.