Starten met God leidt tot God

Wie niet met God is begonnen, komt/leidt ook niet tot Hem?!

In het Oude Testament sprak God JHWH die Geest is rechtstreeks tot Adam, Eva, Abraham etc. en tot profeten; en zo hadden zij een directe relatie met God.  Maar in het Nieuwe Testament zijn de dingen totaal veranderd!

Hoewel God mensen door Zijn eigen Geest tot Christus leidt: dat zorgt niet voor een onmiddellijke relatie met Hem, noch worden de Geestesgaven op die manier verschaft.  Nee: je moet eerst gedoopt worden om een ​​reine tempel in Christus te worden, Efeziërs 2:20-22, Handelingen 19:5, Galaten 3:27.  En pas daarna kunt je Gods Geest en Geestesgaven ontvangen, Handelingen 19:6, Handelingen 8:17-18.

"Gebouwd op het fundament van de apostelen en profeten, waarvan Christus Jezus zelf de hoeksteen is, in wie het hele gebouw, in elkaar gepast, uitgroeit tot een heilige Tempel in de Heer, in wie ook u mede opgebouwd wordt tot een Woning van God in de Geest", Efeziërs 2:20-22.

"Toen ze dit hoorden, werden ze gedoopt in de naam van de Heer Jezus.", Handelingen 19:5

"De doop heeft u allen met Christus verenigd; u hebt Christus aangetrokken als een kledingstuk", Galaten 3:27.

Efeziërs 2:22 wil duidelijk zeggen dat door de doop je lichaam geschikt wordt gemaakt in Christus om ook een Woonplaats te worden voor Gods Geest.  En dat het niet betekent dat je bij de doop meteen ook Gods Geest krijgt, kan gemakkelijk worden afgeleid uit Handelingen 19:6 en Handelingen 8:17-18.  Niet na de doop maar pas na het volgende gebed met handoplegging worden Gods Geest en Gaven verstrekt!

"En toen Paulus hun de handen oplegde, kwam de Heilige Geest over hen en zij begonnen in tongen te spreken en te profeteren", Handelingen 19:6

"Toen legden ze hun de handen op en ontvingen ze de Heilige Geest. Toen Simon zag dat de Geest werd gegeven door handoplegging van de apostelen", Handelingen 8:17-18

Christus is de weg naar God, maar niet de weg naar zichzelf:

"Jezus zei tegen hem: "Ik ben de weg, en de waarheid, en het leven.  Niemand komt tot de Vader dan via mij", John14:6.

En uit Johannes 20:17 weten we dat Christus "opstijgt naar zijn en onze Vader, naar zijn en onze God".  Dus de Vader is de God JHWH van Christus en ons.

Weten dat God werkt en mensen tot Christus leidt, betekent niet dat zo iemand Gods Geest en Gaven krijgt tijdens Zijn Werk.  Gedoopt zijn in Christus betekent ook niet dat je Gods Geest en Gaven krijgt.  Helaas geloven de meeste kerkleden NIET in 1 ware God JHWH (een Geest) en in 1 Here Jezus Christus maar in een drie-enige godheid of twee-enige godheid of gewoon in één God alleen.  En daarom worden ze alleen gedoopt en ontvangen zo dus nooit Gods Geest en evenmin Gods Geestelijke Tools om persoonlijk mee uit te gaan.  Wat resulteert in niet persoonlijk uitgaan, maar in plaats daarvan alleen tot kerks ingaan en hun eigen vaardigheden en wil doen, wat alleen maar tot zonde leidt...

Ze zijn niet met God begonnen en dus zijn hun tools/vaardigheden niet van God, noch zullen hun vruchten van God zijn.  Hun heidense Babylonische kerkgeloof verhinderde dat.  En zelfs als sommigen toch gebed met handoplegging ontvingen na de doop (meestal voor "de genezing" of "zegeningen"): met hun heidense alles inéén godheid uit Babylon zullen ze noch Gods Geest noch Gods Geestesgaven ontvangen om mee uit te gaan. 

Kerkleden zeggen dat ze God kennen (en verwijzen in plaats daarvan meestal naar Christus), maar dat is dus niet zo.  En je kunt je ook afvragen: "als je naar de kerk werd geleid, maar dus nooit via Christus tot God kwam: wie leidde jou dan daarheen?!?".  Omdat God geen bedrieger of oplichter is!  Hij zou je daar niet achterlaten zonder Hem, zonder Geestesgaven om te sterven in je eigen zonde door alleen je eigen wil te doen en je niet door Hem te laten leiden...

Nu heb ik geweldige kerksprekers zien praten over Christus, over de Bijbel en over de wegen van christenen, maar ze begonnen niet bij God.  Ze lijken vol slimme inzichten, wijsheid en christelijke kwaliteit.  Toch zijn de meesten van hen vrijmetselaars, trinitariërs en houden van geld, aanzien, verslavingen en seksueel wangedrag.

Nu weet ik dat veel kerkmensen ineens beweren profeten te zijn en daar meestal voor betaald worden.  Sommige van hun profetieën komen misschien zelfs uit, maar ze begonnen niet bij God.  Degenen die er betaling voor ontvangen, zijn niet van God. Ook degenen die niet geloven in 1 ware God en in 1 Heer Christus (Johannes 17:3, Johannes 14:1) niet.  Iemand anders leidt ze...

Nu ken ik kerkgenezers die handen opleggen (betaald en onbetaald) en soms genezing brengen.  Maar ze zijn niet begonnen met God en hebben nooit de Gaven ontvangen, dus zijn ze geen christenen.  Welke macht leidt hen of moet ik zeggen welke macht kan kwellende demonen wegroepen, zodat mensen genezen lijken?

Sommigen zullen misschien beweren: "als het slimme, wijze en levendige sprekers zijn: waarom zou je ze dan niet gewoon naar ze luisteren?".  Omdat hun inzichten niet bij God begonnen zijn en er waarschijnlijk voor zullen zorgen dat je op de een of andere manier misleid wordt;  en zo ingesteld zijn voor een andere "heer".

Sommigen zullen beweren: "genezen is prima, met wat en met wie je ook bent begonnen; het doel heiligt de middelen!".  Wat als die 'genezing' jou ook een demon bezorgde in je lege tempel? Wat als je op die manier jezelf een levend voorbeeld van een heidens geloof maakte? Wat als je op die wijze van jezelf een vervuilde, besmettelijke bron maakte?

Sommigen zullen misschien beweren: "als een leider kan leiden tot rijkdom, veel volgers en bemoediging: is dat dan geen teken van de Heer?!".  Vraag jezelf af waar de rijkdom van Christus en de discipelen/apostelen was?  Vraag jezelf eens af "of de route van de lemmingen in grote groepen tot leven leidt"?!  Vraag jezelf af of roem en fortuin echte bemoedigingen van de Heer zijn?!

Sommigen zullen misschien beweren: "maar als de kerkprofeet dingen aankondigt die  uitkomen, moet het van God zijn!".  Wat als de kerk of haar leden op de weg van de duivel zijn en de duivel hen vertelt wat er op zijn weg zal gebeuren?!

Sommigen beweren: "maar kerken en hun leden maken zulke mooie muziek; dat moet toch waardevol zijn?!".  Muziek is de sleutel tot de ziel en wat als je daarmee toegang geeft tot je ziel als de muziek God en Christus onteert door alleen God of Christus als God te eren?  Of wanneer je zo heidense (demonische) religies eert zonder dat je het weet, omdat je kerk en kerkmensen vertrouwt die niet met God begonnen zijn?

Het begint allemaal met het kennen van God JHWH, een Geest, en het kennen van Christus Yeshua, Johannes 17:3 waarin Christus zegt:

"Dit is het eeuwige leven: dat zij U kennen, de enige ware God, en Jezus Christus die U gezonden hebt".

God kennen en Christus kennen, is de basis om je bij Christus te voegen (doop) en daarna om je bij God te voegen (bidden met handoplegging) en om Geestelijke Gaven te ontvangen om mee uit te gaan en persoonlijk in te zetten op je weg.  Zonder die noodzakelijke basis ben je geen christen, maar iets anders dat op een christen lijkt.  Je bent niet van God, het leid je niet naar God en ook niet naar Christus! Ook iemand anders leid je zo niet tot God of tot Christus...

Dus in plaats van je tijd (en geld!) te verspillen aan kerksprekers, profeten, genezers en leiders: ga voor het ware geloof, leg dat geloof gelijkluidend en wees actief met de Leiding en Gaven die je krijgt;  ga persoonlijk opweg met dat geloof en met die Tools die je ontving.

Lees meer over:
• God en Christus
• Bidden op bijbelse wijze
• Hereniging met God die Geest is

• Ontvangen Geestesgaven herkennen