Vergeving van zonden

Bidden om vergeving van zonde


Zonde begaan cq zondigen is je eigen wil doen en daarmee ingaan tegen Gods Liefde, Gods Gerechtigheid, Gods 10 Geboden en je eigen lichaam.

God's 10 Geboden gaan over het liefhebben van God, je naaste en jezelf.  Maar tegelijkertijd over gerechtigheid tegenover God, je naasten en jezelf.  Dus handelen tegen Gods 10 Geboden betekent eigenlijk tegen God, Liefde en Gerechtigheid ingaan, op dezelfde manier tegen je naasten en ook tegen jezelf.  Dat is zonden begaan/zondigen.

Hetzelfde geldt voor het zondigen tegen je lichaam door seksuele handelingen.  De Bijbel maakt melding van ontucht, prostitutie/betaalde seks, homoseksualiteit, seks met familie, seks met kinderen, seks met dieren, seks met lijken en verkrachting.  Dat is ook zonden begaan/zondigen.

1Korinthiërs 6:18 "Ga ontucht uit de weg. Met elke andere zonde dan ontucht treft de mens zijn eigen lichaam niet. Maar door ontucht te doen zondigt hij tegen zijn eigen lichaam".

Overspel en ontucht verbinden mensen en hun zonden ook geestelijk met elkaar.  Dus je kunt zeggen dat elke persoon die dat doet kettingen van zonde draagt.

In de huidige wereld (sinds de jaren 60) wordt vrije seks onderwezen en beoefend en als mensen die op deze wereld leven, volgen we de leringen en wetten.  En veelal zijn we niet op de hoogte van hoe God dit ziet en niet op de hoogte van de geestelijke en lichamelijke gevolgen en dus leggen velen vele ketenen van zonden...

En zelfs christenen doen zulke dingen zoals we kunnen lezen in 2Korinthiërs 12:21 waarin Paulus ons dat vertelt.  En hij vertelt ook dat je moet stoppen met seksuele immoraliteit en God om vergeving moet vragen:

"Opdat mijn God mij, als ik kom, niet opnieuw voor u zou vernederen, en ik zou rouwen om velen van hen die tot nu toe hebben gezondigd en zich niet hebben bekeerd van de onreinheid, ontucht en losbandigheid die zij hebben bedreven".

"Gij zult geen overspel plegen", Exodus20:14.

Ik dacht dat trouwen geen synoniem was voor seks hebben;  en niet andersom.  En ik kende Gods wegen regels niet, noch de gevolgen van mijn gedrag...

Efeziërs 5:31 "Daarom zal een man zijn vader en moeder verlaten en zich hechten aan zijn vrouw, en die twee zullen één vlees worden". 

1Korinthiers6:16 "Weet u niet dat iedereen die met een prostituee verenigd is, één lichaam met haar is? Want er wordt gezegd: "De twee zullen één vlees worden".

Het hebben van vrije (of betaalde) seks met meerdere personen zal je zelfs lichamelijk en geestelijk aan veel mensen binden en dus ook aan hun zonden, wegen en mogelijke ziekten en zo neem je alles mee op je pad.

Het begint met je hiervan bewust te zijn, dat het zondigen is, dat het je tot een gevangene maakt en dat het je geestelijk en lichamelijk schaadt.  Om vervolgens op te houden met op die manier te zondigen en om God vergeving te vragen in de naam van Christus Yeshua.  En misschien is ook je lichamelijk laten onderzoeken verstandig, zodat wanneer je uiteindelijk een geschikte partner ontmoet waarmee je trouwt die geen geslachtsziekte krijgt vanwege jou en je seksuele geschiedenis.

"Kom tot bezinning en blijf niet zondigen. Tot uw schande moet ik zeggen dat sommigen van u niets van God afweten", 1 Korintiërs 15:34

Controleer of je nog steeds een oud leven leidt: Check je huidige leven

Lees hier meer over Gods geboden: