Bijbel met vervalsingen

Vervalsingen in de Bijbel (top5)

Kerkpriesters, theologen en staatslieden hebben vanaf de 4e eeuw vervalsingen in de Bijbel gebracht om de destijds geadopteerde 3 ene zonnegod uit Babylon te kunnen ondersteunen. Belangrijke voorbeelden hiervan zijn:

1. Mattheüs 28:19, de 3 namen doop (Vader, Zoon, Geest) die feitelijk geen namen zijn, want God die Geest is (Joh4:24), heet immers YaHWeH, en Christus Yeshua (afgeleid "Jezus"). Die 3 namen formule werd toegevoegd aan de 4e eeuwse Bijbel van de RKK. Uit de 3e eeuwse brieven van Eusebius weten we dat die 3 namen formule er niet instond, geciteerd uit een geschreven Mattheus Evangelie. Dat zal ook de reden zijn dat de RKK geschreven Evangeliën ging verbranden!

De onvervalste, originele Grondtekst zegt hier: "Trek eropuit en maak alle volken tot mijn leerlingen".

2. 1Johannes5:7-8, werd door Erasmus vervalst onder bedreiging van de kerkvaders. Deze vervalsing ook weer verwijzend naar RKK "Vader, Zoon en Geest die 1 zouden zijn", werd door Erasmus na zijn eerdere versies zonder deze vervalsing in latere versies opeens toegevoegd.  Deze vervalsing is bekend als "het Comma Johanneum" of in het Engels "Johanine Comma".

De onvervalste, originele Grondtekst zegt hier: "Er zijn dus drie getuigen:‭

‭de Geest, het water en het bloed, en deze drie getuigen stemmen met elkaar overeen.‭"

3. Johannes 1:1 werd zeer subtiel veranderd, namelijk door weglating van het woordje "Ho" bij " Theos" waar er staat dat "Logos" bij de "Ho Theos" was. Oftewel dat "het Woord bij de (Hoogste) God was. Dan begrijp je ook vers2 dat stelt "dat zo het (Woord) bij God was". [niet bij zichzelf dus].

De onvervalste, originele Grondtekst zegt hier: "In het begin was het Woord. Het Woord was bij de Hoogste God en het Woord was god (delijk)".

4.  Op meerdere plaatsen werd Alfa en Omega toegevoegd bij Jezus vooral bij verwijzingen naar Eindtijd en Wederkomst om hem zo tot God te maken.

5. Zelfstandige naamwoorden, bijvoegelijke naamwoorden, bijvoeglijke bepalingen, bezittelijke voornaamwoorden enz verwijzend naar de zoon van God worden opeens met hoofdletters geschreven, maar tegelijkertijd verwijzend naar God met kleine letters. Dit wordt gedaan om Christus belangrijker te maken en God minder belangrijk, zodat zij één en dezelfde zouden zijn ...

Opvallend is dat voorstanders van deze vervalsingen ten gunste van de 3 eenheidsleer ook graag de emotionele uitroep van Thomas ("mijn Heer, mijn God") of zeer cryptische uitspraken of onjuiste vertalingen graag als uitgangspunt nemen.

Waarom wat Christus helder zegt in Joh17:3 en Joh14:1 loochenen? Eeuwig leven bij geloof in 1 ware God (JHWH) én in 1 Here Jezus gezonden door God. Dus geloof in God en in de Here Jezus.

Alleen zo ben je gered zegt Romeinen 10:9.

Niet geloven wat Christus zelf zegt en/of niet overeenkomstig geloven (in 1 ware God én in 1 Here Jezus), leidt niet tot eeuwig leven (Johannes 17:3) en niet tot redding (Romeinen 10:9). Bovendien ben je dan anti-Christus wat voor Christenen niet kan [maar voor kerkleden met 3 eenheidsgod of 2 eenheidsgod kennelijk wel...]*

Met de kerkse 3eenheidsgod of verdichte 2eeheidsgod ben je feitelijk een deelnemer aan het kerkse Babylon waar God de Zijnen juist uit roept; hier lees je er meer over: God roept iedereen uit het kerkse Babylon!

* NB1: Christus weet niet wat alleen God wèl weet, stelt Marcus 13:32. Alleen God kent het moment dat Christus wederom tot ons gezonden wordt. (God is de Vader van Christus en van ons, maar ook de God van Christus en van ons zegt Christus in Johannes 20:17).

* NB2: Christus krijgt van God een Openbaring stelt Openbaring 1:1 dus Christus weet overduidelijk niet wat alleen God wèl weet. Er is dus geen sprake van een 3 eenheidsgod of 2 eenheidsgod die dezelfde macht en kennis heeft.

1e Hulpkit voor trinitariers & binitariers