Vervalst Onze Vader gevaarlijk?!

RK toevoeging beschadigt lering Christus én biddenden!


Het "Onze Vader" werd door RK kloosterlingen vervalst; de laatste regel werd eraan toegevoegd om het een plechtig einde te geven. De gevolgen zijn hevig!


De RKK heeft ook in Mattheüs 28:19 een (3 namen doopformule) toevoeging gedaan aan de opdracht van Christus om zo de geloofsdoop te beschadigen. Immers: daardoor wordt niemand meer in een echte naam gedoopt (vader, zoon, geest zijn geen namen!), terwijl de geloofsdoop in die van Christus moet zijn: Yeshua alleen. (Galaten 3:27, Handelingen 19:5). Gevolg: er komen zo geen Christenen bij; in plaats daarvan komen er alleen ongelovige kerkbabies bij de RKK. Misleide volwassenen die voor eeuwig verloren gaan...


Ook in Mattheüs 6:9-13 voegde de RKK woorden toe: de hele laatste regel van het "Onze Vader'. En ook dat is niet zonder hevige gevolgen!!! 


Valse RKK toevoeging Mattheüs 6:13:


"Want van u is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid in der eeuwigheid. Amen."


Voordat de uitleg hiervan wil ik de context van de lering van Christus eerst kort bespreken: Christus onderwijst hier "het Onze Vader" aan zijn Joodse leerlingen en zijn kruisiging en Opstanding zijn nog niet geweest. Hij leert hen op die wijze bidden tot God, want we weten uit Johannes 20:17 dit:

"Ik stijg op naar mijn Vader en jullie Vader, naar mijn en onze God". Vandaar ook "Onze Vader": de Vader en God van Christus en van ons.


Vandaar ook wellicht dat Christus het Onze Vader een soort van "open einde" gaf, waarvoor de RKK dus een schijnbaar plechtig einde verzon en invoegde dat nu in alle kerken wordt opgezegd!!!


Christus echter leert in Johannes 16:23-24 echter dat bidden tot God met een beroep op zijn naam (Yeshua, kerklatijns Jezus) dient te zijn. Praktisch: je sluit je gebed tot God af met "in vraag dit in de naam van Christus Yeshua":


"Ik verzeker jullie: iets wat je met een beroep op mij aan de Vader vraagt, zal hij je geven. Tot nu toe hebben jullie niets in mijn naam gevraagd. Vraag maar en je zult ontvangen, en je blijdschap zal volmaakt zijn".


Christus hier woorden in de mond leggen leidt ertoe dat mensen niet met een beroep op Christus (naam) eindigen als ze tot God bidden, maar sec met "Amen". Wellicht ook een direct gevolg van de valse kerkelijke 3eenheids- (of 2eenheids)god die de RKK uit Babylon importeerde en in alle kerken kwam.


Als Christen weet je uit Handelingen 4:10-12 dat je redding ligt in Christus naam:


"In hem (Christus) alleen is er redding, er is hier op aarde de mensen geen andere naam (Yeshua) gegeven waardoor we gered zullen worden", (vers12). Vandaar dat je gebed afsluiten met zijn naam zo belangrijk is. Beter nog: Johannes 5:23 zegt ook nog dit:


"want Hij wil dat allen de zoon zullen eren zoals ze de Vader eren. Wie de zoon niet eert, eert ook de Vader niet die de zoon gezonden heeft".


Wie Christus niet bij naam eert, eert God YHWH evenmin! En zo is de RKK invoeging een belediging van Christus en zo van God, maar ook tot misleiding en eeuwige dood van degenen die zo tot God bidden wat ook logisch is met hun valse, heidense 3eenheids- of 2eenheidsgod. Vals geloof leidt niet via Christus tot God, niet tot Genade, niet tot de Geestesgaven, niet tot de Geestesvrucht, maar tot vruchten van de Boze; de afgod die je feitelijk aanbidt.


Leer derhalve GOD YHWH, een Geest (Johannes 4:24) kennen. En leer ook Christus Yeshua met herrezen lichaam (Romeinen 8:11, Romeinen 10:9) kennen, zodat je ze beiden kent zoals Christus in Johannes 17:3 (het ware Evangelie!) zegt:


"Dit is het eeuwige leven: dat zij U kennen, U, de enige ware God, én Jezus Christus die U gezonden hebt".


Waarom Johannes 17:3 het enige ware Evangelie is? Omdat de voorwaarde tot het blijde nieuws van eeuwig leven erin staat! Het kennen van de enige ware God en van Christus! (Lees ook Johannes 14:1 en Romeinen 10:9 in je Bijbel).


Het ware Onze Vader bid je zo:

"Onze Vader die in de hemelen zijt, Uw naam worde geheiligd;‭

‭uw Koninkrijk kome; Uw wil geschiede, gelijk op Aarde als in de hemel.

‭Geef ons heden ons dagelijks brood;‭

‭en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij onze schuldenaren;‭

‭Stel ons niet op de proef, maar verlos ons van de Boze.

Ik vraag U dit in de naam van Yeshua.

Amen!
=====================