Ware naam van God

God die een Geest is (Johannes 4:24) heet JAHWEH of JHWH.

De Bijbel toont in de "Authorized  Version" (AV) nog in directe taal dat God JAH heet, kort van JAHWEH; uitgesproken als "JAW".

"Sing unto God, sing praises to His Name: extol Him that rideth upon the heavens by His Name JAH, and rejoice before Him.‭", Psalms 68:4.

Helaas laten de SVV en de NBG51 dit alleen op Strong nog zien, maar vertalen Gods Naam daar met HERE wat ik een ernstige fout cq vervalsing vindt en geen naam natuurlijk:

"Zingt Gode, psalmzingt zijn naam, baant de weg voor Hem die door de vlakten rijdt; HERE <03050> is zijn naam, juicht dan voor zijn aangezicht.‭", NBG51.

"Zingt Gode, psalmzingt Zijn Naam; hoogt de wegen voor Dien, Die in de vlakke velden rijdt, omdat Zijn Naam is HEERE <03050>; en springt op van vreugde voor Zijn aangezicht.", SVV.

Ook de heer Strong is hier fout en kortzichtig geweest, want hij verwijst Strong 03050 met de naam JAH, uitgesproken JAW, naar Strong 03068  die hij als "Yeh-ho-vah" heeft vertaald, terwijl hij kan zien dat JAH nooit verkort van Jeh kan zijn. En toch noemt hij JAH een verkorting van Jehovah. Ook een samentrekking van "J en eindigend ah" kan niet, want dat zou weliswaar geschreven leiden tot Jah, maar niet met de uitspraak JAW, want Jeh-ho-vah eindigt immers met de "ah" klank. Manipulatie en domheid dus.

JAHWEH is de naam van GOD, verkort JAH, uitgesproken JAW, kort van uitgesproken JAWWEH.

Jehovah's Getuigen getuigen dus ook niet van de enige ware God JAHWEH uit de Bijbel wat ook logisch is als je beseft dat Christenen getuigen van Christus zijn. Bovendien: wie niet van Christus getuigt (als Heer van God; Romeinen 10:9) die heeft/kent ook God niet (Johannes 5:23+Handelingen 4:10-12) die Christus gezonden heeft (Johannes 17:3). De JGs kerk werd opgericht door vrijmetselaar CT Russell; en de "god" van de vrijmetselarij is de gevallen lucifer cq de duivel. En zij zullen noch Christus noch God met hun ware namen eren. Vandaar dus hun nepnaam jhvh of voluit jehovah voor God. En ook de ware naam van Christus (Yeshua) kennen/hanteren zij evenmin...

Laat je niet misleiden en kies voor persoonlijk en echt in plaats van voor kerken/wereldse organisaties of "erbij horen". Echte Christenen zijn "set-apart" en horen daarom nergens bij!

Meer lezen over God, Christus & eeuwig leven: Eeuwig leven na dit leven