Christenen mede-erfgenamen met Christus

Kinderen van God, net als Christus!

God JHWH is een Geest (Johannes 4:24) en leeft voor altijd;  Hij is de Eeuwige.  Toch heeft Hij een erfenis in petto, Romeinen 8:17 zegt:

"En als het kinderen zijn, dan zijn het erfgenamen; erfgenamen van God en mede-erfgenamen van Christus; als dat zo is, lijden wij met hem, zodat we ook samen verheerlijkt mogen worden."

Een erfenis voor de christenen en voor Christus, want hij is mede-erfgenaam.  Wij delen met hem in Gods glorie.

"Ik stijg op naar mijn en uw Vader, naar mijn en uw God", Johannes 20:17.

Als Christus God was, zou hij niets erven, want dat zou onzin zijn.  Nee: als kind van de enige ware God die Geest is, is Christus net als wij mede-erfgenaam.  En net als Christus krijgen wij een herrezen, hemels lichaam. Romeinen 8:11 zegt ook:

“En God heeft Jezus uit de dood opgewekt.  Als nu de Geest van God in u woont, zal God, die Christus Jezus uit de dood heeft opgewekt, ook uw sterfelijke lichamen leven geven door de kracht van Zijn Geest die in u woont".

God leeft niet alleen in Christus, maar ook in christenen die Gods Geest hebben ontvangen door gebed met handoplegging na de doop. Handoplegging vult je vervolgens met Gods Geest en Geestelijke gaven. Handelingen 8:17-18 zegt:

"Toen legden Petrus en Johannes hun de handen op en zij ontvingen de Heilige Geest. Toen Simon zag dat door de handoplegging van de apostelen de Geest werd gegeven..."

Dit kun je ook lezen in Handelingen 19:6:

'Paulus legde zijn handen op hen en de Heilige Geest kwam op hen. Ze spraken in vreemde talen en profeteerden.'

Dus christenen in Christus (doop) en in de Geest (gebed+handoplegging) zullen net als Christus delen in de opstanding en het eeuwige leven.  En zullen zijn als de engelen in de hemel:

"Als mannen uit de dood opstaan, trouwen mannen en vrouwen niet met elkaar, maar zijn ze als de engelen in de hemel."  MattheĆ¼s 22:30.

Zo belangrijk is het om in Christus en in God te geloven, want anders deel je niet in de erfenis waarin Christus ook deelt!  Christus zegt het zo:

'Dit is het eeuwige leven, dat zij U  kennen, de enige ware God, en Jezus Christus die U gezonden hebt.', Johannes 17:3

"Geloof in God, geloof ook in mij."  Johannes 14:1.

Meer over hoe je dat noodzakelijke geloofsfundament in Christus en in God kunt leggen:

God JHWH en Christus Yeshua leren kennen

Hereniging met God die een Geest is

 ==============