Leven op de Nieuwe Aarde

Een puntsgewijze impressie met behulp van de Bijbel:


1. Nieuwe Jeruzalem uit de hemel


"‭Ik zag een nieuw Jeruzalem, een nieuwe heilige stad, neerdalen vanuit God uit de hemel. Ze was als bruid getooid, mooi gemaakt voor haar man", Op21:2.


"‭De Geest kwam over mij, en de engel bracht me op de top van een zeer hoge berg. Hij liet me Jeruzalem zien, de heilige stad die vanuit God uit de hemel neerdaalde", Op21:10.


"En uit de richting van de troon hoorde ik luid een stem zeggen: ‘Nu heeft God zijn tent onder de mensen opgeslagen! Hij zal bij hen wonen en zij zullen zijn volk zijn", Op21:3.


• "Ze had de glorie van God; ze schitterde als een edelsteen", Op21:11

• "Een grote hoge muur met 12 poorten omgaf haar en bij elke poort stond een engel". Op de poorten waren de namen geschreven van de 12 stammen van Israël, Op21:12

• "De stadsmuur rustte op 12 fundamenten, 12 stenen, waarop de namen stonden van de 12 apostelen van het Lam", Op21:14

• "De stad vormde een vierkant: ze was even lang als breed", Op21:16

• "‭De twaalf poorten waren twaalf parels; elke poort vormde één parel. De straten van de stad waren van zuiver goud, doorschijnend als glas", Op21:21

• "‭In de stad zag ik geen tempel, omdat de Heer, God, de Almachtige, en het Lam haar tempel zijn", Op21:22

• "Het licht van zon en maan heeft ze niet nodig, want de glorie van God verlicht haar en het Lam is haar lamp", Op21:23.


2. Geen nacht meer


"‭Er zal geen nacht meer zijn, zij hebben het licht van een lamp of van de zon niet nodig, want God, de Heer, zal hun licht zijn, en als koningen zullen zij heersen, voor altijd, voor eeuwig.‭", Op22:5.


"Het licht van zon en maan heeft ze niet nodig, want de glorie van God verlicht haar en het Lam is haar lamp", Op21:23


"De poorten van de stad zullen de hele dag openstaan en niet meer worden gesloten, omdat er geen nacht meer heerst", Op21:25.


3. Geen plaats voor zonde/zondaars


"En niets wat onrein is, zal de stad binnenkomen, en niemand die misdaad en leugen aanhangt. Alleen zij die opgetekend staan in het boek van de levenden, gaan er binnen", Op 21:27


"Weg (S#1854; exo = weg) zijn de honden en de tovenaars, de hoereerders, de moordenaars, de afgodendienaars en ieder, die de leugen liefheeft en doet", Op22:15.


"En niets vervloekts zal er meer zijn. En de troon van God en van het Lam zal daarin zijn en zijn dienstknechten zullen hem vereren,‭‭en zij zullen zijn aangezicht zien en zijn naam zal op hun voorhoofden zijn", Op22:3-4.


4. Water dat leven geeft


"De engel liet me ook de rivier zien met het water dat leven geeft.", Op22:1.


"Ook wie dit hoort, moet zeggen: ‘Kom!’ Laat wie dorst heeft, komen; laat wie wil, het water nemen dat leven geeft, voor niets.‭", Op22:17.


5. Levensbomen tot leven & genezing 


"Gezegend zijn zij die Zijn Geboden doen, opdat zij recht mogen hebben op het geboomte des levens en door de poorten ingaan in de stad", Op 22:14.


"De engel liet me ook de rivier zien met het water dat leven geeft. De rivier was helder als kristal; hij ontsprong uit de troon van God en het Lam, ‭en stroomde midden door het plein van de stad. Aan beide zijden van de rivier stonden levensbomen die twaalf keer per jaar vrucht droegen, elke maand één keer. Hun bladeren brengen de volken genezing.‭", Op22:1-2.


6. Christus & God zijn aanwezig


* Ze zullen zijn gelaat (van Christus Yeshua, het Lam van God) zien en zijn naam op hun voorhoofd dragen", Op22:4.


* God zelf zal bij hen zijn en Hij zal elke traan uit hun ogen wissen. De dood zal er niet meer zijn; geen rouw, geen weeklacht, geen pijn zal er zijn, want de eerste dingen zijn voorbij", Op21:4.


7. "Deze woorden zijn geloofwaardig en waarachtig, en de Heer, de God die de profeten de Geest van de profetie geeft, heeft Zijn engel gestuurd om Zijn dienaars te laten zien wat er binnenkort gebeuren zal.’‭ Weet: ik kom spoedig", Op22:6-7.


=======


Hoe Gods Feesten & Kalender wijzen op de toekomst die komen gaat