Christenen getuigen van Christus

Kerkleden hebben het over hun kerkgod in 3eenheid of 2eenheid. Jehovah's getuigen van hun jhvh god. Judaisme richt zich alleen tot God. Christenen getuigen echter van hun Heer: Christus Yeshua.


"Belijdt Christus als Heer en geloof met je hart dat God hem uit de dood deed opstaan en je zal gered worden", Romeinen 10:9


Christenen weten dat gered worden dus begint bij Christus en niet bij God. Christus betekent "Gezalfde van God". Hij werd door God gezonden zegt Christus in Johannes 17:3 als volgt:


"Dit is eeuwig leven: dat zij U kennen, U, de enige ware God, en Jezus Christus die U gezonden hebt".


Bovendien heeft God bepaalt dat niet in Zijn Naam (JAH/JHWH), maar dat er alleen in de naam van Christus (Yeshua) er redding is. En zonder die naam kom je niet meer tot God!


"Wat u allen en het hele volk van Israël moet weten is dit: deze man staat gezond en wel voor u door de naam van Jezus Christus uit Nazaret. U hebt hem gekruisigd, maar God heeft hem uit de dood opgewekt.‭ ‭Hij is de steen die door u, de bouwers, werd veracht, maar de hoeksteen is geworden.‭ ‭In hem alleen is er redding, er is hier op aarde de mensen geen andere naam gegeven waardoor we gered zullen worden.", Handelingen 4:10-12.


"Ik ben de weg, de waarheid en het leven,’ antwoordde Jezus. ‘Iemand kan alleen naar de Vader gaan via mij", Johannes 14:6.


Christenen werken ook in opdracht van Christus zoals we lezen in Mattheüs 28:19 (onvervalste versie 3e eeuw) waarin hij zegt: "Ga uit en maak alle volken tot mijn leerlingen".


Belangrijk is hierbij wel dat wie van Christus getuigt en uitgaat naar zijn opdracht begrijpt dat God het is die de toerusting daarvoor geeft:


"Vrede,’ zei Jezus opnieuw. ‘Zoals de Vader* mij gezonden heeft, zo zend ik jullie.’‭ ‭Na deze woorden blies hij over hen en zei: ‘Ontvang de heilige Geest.‭", Johannes 20:21-22.


*In Johannes 20:17 stelt Christus dat "zijn Vader ook onze Vader is, zijn God ook onze God is".


Na de Uitstortingsperiode van Gods Geest (Handelingen 2:38) waar je met de doop ook de Gaven ontving, krijg je de Geestesgaven door gebed met de handoplegging na de geloofsdoop, Handelingen 19:5+6, Handelingen 8:16-18.


Het is dus extreem belangrijk ook én Christus Yeshua én God YHWH te kennen zoals Christus zegt in Johannes 17:3 en daarmee bedoelend dat je in hen beiden gelooft:


"Geloof in God, geloof ook in mij", zegt Christus in Johannes 14:1.


Christenen zijn dus getuigen en leerlingen en werkers van Christus. En hij is niet God YHWH die Geest is (Johannes 4:24, 1Corinthiers2:11), maar de Hogepriester cq Dienaar van God:


"Laten we vasthouden aan het geloof dat we belijden: we hebben een verheven hogepriester die de hemel is binnengegaan Jezus, de Zoon van God", Hebreeën 4:14.


God is niet Zijn Eigen Hogepriester!


  • Wie dus alleen voor en na praat over God is geen Christen!
  • Wie alleen getuigt van God onder welke naam ook getuigt niet van Christus!
  • Wie alleen bidt tot God* en/of niet bidt met een beroep op de naam van Christus (Yeshua) krijgt geen gehoor bij God cq wordt niet gered!

*Bidden tot Christus is ook mogelijk zegt Christus in Johannes 14:13-14. Zo bouw je ook aan je relatie met Christus: Bijbels bidden doe je zo


De echte naam van Christus is niet Grieks fonetisch verlatijnst Jezus, maar Hebreeuws Yeshua wat "hij die de mensen redt van hun zonden betekent" vanwege het kruisoffer dat God accepteerde voor allen die Christus aannemen:


"En God heeft Jezus uit de dood opgewekt. Welnu, als de Geest van God in u woont, zal God, die Christus Jezus uit de dood heeft opgewekt, ook uw sterfelijke lichaam levend maken door de kracht van zijn Geest, die in u woont", Romeinen 8:11.


Hoewel Christenen dus getuigen zijn van Christus: zonder God cq Gods Geest (God is een Geest; Johannes 4:24!) kunnen ze net als Yeshua niet.


Lees hier hoe je tot ontvangst van Gods Geest & Gaven komt: 

Voorwaarden tot ontvangst van Geest & Gaven



Alleen van Christus getuigen en met zijn naam bezig zijn is zeker niet de bedoeling ook:


"Niet iedereen die tegen mij zegt: Heer! Heer! komt het hemelse koninkrijk binnen, maar alleen wie de wil doet van mijn Vader in de hemel.‭ ‭Op de dag van het oordeel zullen velen tegen mij zeggen: Heer! Heer! In uw naam hebben wij toch geprofeteerd, in uw naam hebben wij demonen uitgedreven en veel wonderen gedaan.‭ ‭En dan zal ik hun openlijk zeggen: Ik heb u nooit gekend; verdwijn uit mijn ogen, boosdoeners.’", Mattheüs 7:21-23.


Dus focus niet op Christus alleen en ook niet op God alleen. Aanbidt Yeshua als Heer en God YHWH als je enige ware God en bouw dus zeker ook aan je relatie met Christus