Moringa is erg gezond!

Bladeren van de Levensboom ('Moringa Oleifera')  zijn erg gezond zo vertelt de Bijbel ons ook in Op22:2, maar ook nu al. Voor de maag & darmen, ogen, huid, hersenen, tegen ontstekingsfactoren en voor verlaging van het cholesterolgehalte.


Men stelt dat Mozes er bitter water zoet cq drinkbaar mee maakte: door een stuk hout van deze boom in het bittere water te gooien (Ex15:23-27). Maar vooral de bladeren, pitten en zaden zijn kennelijk erg gezond om te drinken. De bladeren kan je vers eten door een salade en smaakt peperig of gedroogd en verkruimeld of gemalen tot poeder waar je kokend water bij kan doen en zo een thee cq koffie van kan maken.


Voor de ogen: Moringa bevat zeer veel Luteine dat een sleutel nutriënt is als het de oog- en hersengezondheid (Dementie & Alzheimer voorkomen of iets verbeteren) betreft, terwijl men altijd dacht dat vooral betacaroteen die functie had, wat dus niet zo is. Ook is Moringa rijk aan vitaminen A wat ook helpt. Tesamen met blauwe bessen (Resveratrol) en saffraan extreem goed voor je ogen en kan mogelijk voor veel beter zicht zorgen (zoals bij mij)!


Voor de hersenen: de Luteine blijkt wetenschappelijk bewezen extreem belangrijk voor behoud van de hersengezondheid bijvoorbeeld in de strijd tegen Dementie en Alzheimer, waarbij vooral aan PREVENTIEVE WERKING gedacht moet worden, maar zeker ook iets in verlichting van de aandoeningen.


Voor de darmen: Moringa heeft antibacteriële eigenschappen en is ontstekingsremmend wat zorgt dat je gezondere darmen krijgt en beter nutriënten opneemt.


Voor de huid: bevordert een jeugdige huid door antioxidanten, vitamines A, C en E en via ontstekingsremmende stoffen die hydrateren en het collageen verzachten.


Voor cholesterol: Moringa verlaagt de LDL cholesterol en triglyceriden en verhoogt de HDL iets.


Voor de bloedsuikerspiegel: Moringa bevat stoffen die de bloedsuikerspiegel verlagen cq normaliseren.


Laboratorium onderzoek wijst uit dat Moringa de kankergroei remt (WKOF).


Hoe Moringa te consumeren?

Ik vind het makkelijk om Moringa poeder met kokend water als een thee of soort van koffie te drinken. Om de smaak te verbeteren voeg ik pindakaas, rauwe cacao, stevia zoetjes, kruidnagel, gember en kaneel toe (en die combinaties versterken bovendien de werking van Moringa op diverse gebieden). En een scheutje sojamelk. Probeer wat je zelf lekker vindt. Je kan Moringa bladeren ook rauw eten door je salade wat peperig smaakt of de peulen koken en eten. 


Volledig plantaardig eten is altijd beter als het ontstekingsfactoren en overall gezondheid aangaat. Moringa biedt ook veel eiwitten en in combinatie met bijvoorbeeld sla en bonen heb je ontstekingsfactoren gevend dierlijk eiwit ook echt niet nodig.


Terug naar Gezondheidspagina