Christenen: ontworpen als Vegans?!

Alleen plantaardig eten in de hemel

God heeft mensen ontworpen om veganisten te zijn en volledig plantaardig te eten, zoals te lezen is in Genesis 1:29, waar staat:

"En God zei: 'Zie, Ik heb je elke zaaddragende plant gegeven die op de hele aarde voorkomt, en elke boom met zaad in zijn vruchten. Je zult ze tot voedsel hebben.'

God is onze Schepper en Hij ontwierp de mens, zoals kan worden gelezen in Genesis 1:26 en zegt: "En God zei: Laten wij mensen maken naar ons beeld, naar onze gelijkenis".

Het meervoud "laten wij... naar onze gelijkenis" verwijst naar God en Christus.  God heeft Christus al gemaakt en Christus leefde met God in Gods heerlijkheid (Johannes 17:5) en was actief als mede-Schepper (meesterwerkman) tijdens de schepping (Spreuken 8:22).  Dus mensen werden ontworpen met een lichaam net zoals Christus en met een Geest zoals God een Geest is (Johannes 4:24).

'Die gelijkenis' is in veel opzichten heel logisch.  Ten eerste kregen mensen heerschappij over alle dieren en het eten ervan zou geen liefdevolle heerschappij zijn.  God is liefde en Christus heeft heerschappij over alle schepselen (Filippenzen 2:9-11) en mensen zijn naar hun gelijkenis geschapen.  Alleen hier en in de hemel Plantaardig eten lijkt logisch, vol liefde en zonder slachting en pijn.

"En God zei tegen hen: 'Wees vruchtbaar en vermenigvuldig u en vul de aarde en onderwerp haar, en heers over de vissen van de zee en over de vogels van de hemel en over elk levend wezen dat op de aarde beweegt', Genesis 1:28.

Maar ook ontworpen zijn om plantaardig te eten betekent eigenlijk dat je op die manier gezond moet blijven eten;  met veel vezels, vitamines, fytonutriënten, plantaardig eiwit, vet, hormonen en ijzer.  Er zitten geen vezels in dierlijk voedsel en ook te veel vet, eiwitten die ontstekingen door het hele lichaam veroorzaken, kanker en overgroei veroorzakende hormonen en heemijzer dat onze organen overspoelt met ijzer en schade veroorzaakt.  Bovendien: het bloed van dieren bevat ziekten die mensen ziek maken en de dood tot gevolg hebben.

"Maar vlees met het leven ervan, dat wil zeggen het bloed ervan, zult u niet eten", Genesis 9:4.

Maar het is niet alleen door het ontwerp of om gezond te blijven dat mensen veganisten zijn.  Ook de toekomst bij God is om volledig veganistisch te zijn voor de hele schepping;  mens én dier:

"Ook de wolf zal bij het lam wonen, en de luipaard zal bij het bokje gaan liggen; en het kalf en de jonge leeuw en het gemeste samen; en een klein kind zal hen leiden. En de koe en de beer zullen weiden  Hun jongen zullen samen gaan liggen, en de leeuw zal stro eten zoals de os. En het zogende kind zal spelen op het hol van de adder, en het gespeende kind zal zijn hand op de adderskuil leggen.  zal geen kwaad doen of verderven op heel Mijn heilige berg; want de aarde zal vol zijn van de kennis van de HEER, zoals de wateren de zee bedekken”, Jesaja 11:6-9.

Mensen waren en zijn niet voorbestemd om dieren pijn te doen of te vernietigen.  Hetzelfde geldt voor de dieren wat betreft de mens.  Hun voedsel zal ook uitsluitend plantaardig zijn, maar door het ontwerp waren sommigen van hen voorbestemd om vlees te eten om de aarde schoon te houden en zonder overbevolking van bepaalde dieren.  Maar in de toekomst zal het ontwerp duidelijk veranderen en zullen de vleeseters uitsluitend geschikt worden gemaakt voor plantaardig voedsel.

Voor mensen en vooral christenen is het goed om te weten dat in hun toekomst met God en Christus in de hemel alleen plantaardig voedsel het voedsel voor iedereen zal zijn, zodat ze daar in het heden beter aan kunnen wennen!  Het is beter en gezonder om te gaan eten zoals je bedoeld bent om te eten: fruit, groenten, volle granen, noten, bonen, zaden, rijst, aardappelen en nog veel meer.

Om te eindigen met een fruitig bijbels detail:

"Wie oren heeft, laat hij horen wat de Geest tegen de gemeente zegt. Wie overwint, hem zal ik laten eten van de  levensboom, die in het paradijs van God staat", Openbaring 2:7

"Aan elke kant van de rivier staat de levensboom die twaalf soorten fruit voortbrengt en elke maand van het jaar zijn vruchten afwerpt. Zijn bladeren zijn bedoeld voor de genezing van de volken", Openbaring 22:2

Eet dus nu je groenten en fruit en weiger dierlijke voedingsmiddelen te eten!

Net zoals er in de hemel alleen maar plantaardig voedsel is: er worden ook  alleen Gods Dagen en Feesten gevierd, dus je kunt er nu maar beter aan wennen!