Leven bij God in de Hemel

Een puntsgewijze impressie met behulp van de Bijbel:


1. Christus en engelen halen ons


"Maar wij geloven toch dat Jezus gestorven is en uit de dood opgestaan? Dan volgt daaruit dat God degenen die als christenen zijn gestorven, samen met Jezus bij zich zal halen.‭


‭We houden ons aan een woord van de Heer als we u zeggen: Wij die nog in leven blijven tot de komst van de Heer, hebben geen voorrang op de gestorvenen.‭ ‭Want wanneer het teken wordt gegeven, de aartsengel zijn stem verheft en Gods bazuin klinkt, zal de Heer zelf afdalen uit de hemel. Eerst staan dan de gestorven christenen op;‭

‭daarna worden wij die nog in leven zijn, samen met de verrezenen weggevoerd op de wolken in de lucht om de Heer te ontmoeten. Dan zullen we voor altijd bij de Heer zijn.", 1 Thess4:14-17.


2. Een woning in Gods Huis in de Hemel 


"In het huis Mijns Vaders zijn vele woningen; anderszins zo zou ik het u gezegd hebben; ik ga heen om u plaats te bereiden", Joh14:2.


3. Een 1.000-jarig priesterschap 


"‭Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap", 1Petrus2:9.


"Ze waren weer levend geworden en heersten als koningen, samen met Christus, duizend jaar", Op20:6.


4. Mannen & vrouwen trouwen niet


"wie waardig gekeurd worden om deel te hebben aan de andere wereld en aan de opstanding uit de dood, trouwen niet", Lucas20:35.


5. Onsterfelijk & kinderen van God


"Ze sterven toch ook niet meer; ze zijn als de engelen", Lucas20:36. 


"Ze zijn kinderen van God, omdat ze uit de dood zijn opgestaan", Lucas20:36.


6. Leven met een nieuw hemels lichaam


"Opeens, in een oogwenk, bij het laatste bazuingeschal. Want de bazuin zal klinken en de doden zullen als onvergankelijke mensen worden opgewekt, en wij zullen veranderd worden.‭


‭Want dit vergankelijk lichaam moet bekleed worden met onvergankelijkheid, dit sterfelijk lichaam met onsterfelijkheid.‭

‭En wanneer dit vergankelijk lichaam bekleed is met onvergankelijkheid en dit sterfelijk lichaam met onsterfelijkheid, dan zal dit woord uit de Schrift in vervulling gaan: De dood is verslonden; de zege is behaald!‭", 1Cor15:52:54.


7. Van Hemel naar het Hemelse Jeruzalem 


"En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde; want de eerste hemel, en de eerste aarde was voorbijgegaan, en de zee was niet meer.", Op21:1.


"En ik zag de heilige stad, een nieuw Jeruzalem, nederdalende uit de hemel, van God, getooid als een bruid, die voor haar man versierd is", Op21:2.


Leven in de Eindtijd 

Leven op de Nieuwe Aarde

Gods Feesten & toekomst




=======