Loofhuttenfeest & Laatste Grote Dag

 "Op de vijftiende dag van de zevende maand, als jullie de opbrengst van het land hebben binnengehaald, zullen jullie het loofhuttenfeest vieren ter ere van de Heer, zeven dagen lang. Zowel de eerste als de achtste dag moet een dag van volstrekte rust voor jullie zijn", Leviticus 23:39.

"Gedurende deze zeven dagen moeten jullie in loofhutten wonen; dat geldt voor elke geboren Israëliet", Leviticus 23:42.

God vraagt de Joden om een loofhut (Soekah) met Loofhuttenfeest (Soekkot) te maken en daarin te gaan wonen. Hij doet dit om hen bewust te maken van het feit dat er een moment komt dat allen hun huis zullen verlaten om met de Messias en de engelen mee te gaan naar God en bij God in de Hemel te gaan wonen waar hij hun een verblijf heeft voorbereid:

"In het huis van mijn Vader zijn vele woningen (anders zou ik het u gezegd hebben) want ik ga heen om u plaats te bereiden;‭ en wanneer ik heengegaan ben en u plaats bereid heb, kom ik weer en zal ik u meenemen, opdat ook gij zijn moogt, waar ik ben", Johannes 14:2-3

GOD JHWH zendt Christus en de engelen om ons te komen halen om bij HEM in de Hemel te gaan wonen:

"Maar wij geloven toch dat Jezus gestorven is en uit de dood opgestaan? Dan volgt daaruit dat God degenen die als christenen zijn gestorven, samen met Jezus bij Zich zal halen.‭

‭We houden ons aan een woord van de Heer als we u zeggen: Wij die nog in leven blijven tot de komst van de Heer, hebben geen voorrang op de gestorvenen.‭

‭Want wanneer het teken wordt gegeven, de aartsengel zijn stem verheft en Gods bazuin klinkt, zal de Heer zelf afdalen uit de hemel. Eerst staan dan de gestorven christenen op; ‭daarna worden wij die nog in leven zijn, samen met de verrezenen weggevoerd op de wolken in de lucht om de Heer te ontmoeten. Dan zullen we voor altijd bij de Heer zijn",  1Thessalonicenzen 4:14-17.

Het 7 dagen durende Loofhuttenfeest gaat dus over deze verhuizing naar God toe, om je daarop voor te bereiden.

De 8e dag die dit Feest afsluit, gaat over de afsluiting van waar dit Feest voor staat, namelijk de afsluiting van een Aards leven buiten God's Nabijheid en wel door God's Geest tot Eeuwig Leven en Wil te bezegelen in je leven en zo altijd in God's Nabijheid:

"En op de laatste, de Grote Dag van het [Loofhutten] Feest, stond Jezus en riep, zeggende: Indien iemand dorst heeft, hij kome tot mij en drinke!‭

‭Wie in Mij gelooft, gelijk de Schrift zegt, stromen van levend water zullen uit zijn binnenste vloeien.‭

‭Dit zeide Hij van de Geest, welke zij, die tot geloof in Hem kwamen, ontvangen zouden; want de Geest was er nog niet, omdat Jezus nog niet verheerlijkt was", Johannes7:37-39.

En zo is de reis en verhuizing van degenen die tot God behoren bezegeld en zijn zij thans letterlijk in God's Nabijheid, maar ook figuurlijk altijd in God's Nabijheid: met een hemels lichaam met bezegeld daarin God's Eeuwige Geest. En dat is dus zeker ook wat Christenen vieren om er zich zo bij te bepalen wat ook voor hen komen gaat.

Viering voor Christenen 

Leviticus 23:42 maakt duidelijk dat de Loofhut bewoning geldt voor "geboren Israëlieten" cq in Israël dus. Aldaar houdt men de bepalingen voor de Loofhut niet meer aan; het zijn doorgaans kunstoffen tentjes -vaak op een balkon of als aanbouw in de tuin- die van alle moderne gemakken zijn voorzien (magnetron, tafel , stoelen, tv, enz.), maar niet meer van bloeiend hout enzo. 

Christenen zijn dus niet gehouden om een loofhut te gaan bewonen wat gezien de vaak koude herfstdagen erg fijn is. En voor wie het toch wil: een omtenting van een balkon of in je tuin opgezette tent voldoet dus. 

Belangrijker is dat de eerste dag van het Loofhutten en de afsluitende 8e dag als een SABBAT worden gehouden: niet werken/geld verdienen/handelen, maar met een focus op rust, samenzijn, samen feestelijk eten, enzovoort. Ik voeg hieraan doorgaans ook de 7e feestdag toe.

Leven bij God in de Hemel

Leven op de nieuwe Aarde in het hemelse Jeruzalem