Tel je Zegeningen?!

Focus liever op waarin je allemaal gezegend werd en dank God JHWH ervoor in Yeshua's naam.

We willen doorgaans een perfect leven, alhoewel er zoveel fout gaat, zodat je bijna niet meer ziet wat er wel goed ging of wat niet fout ging. En in dat proces zien we nog minder onszelf; ons gedrag en onze communicatie. In teleurstelling worden we boos, worden we zuur, bitter, gaan we spotten, schreeuwen en worden we agressief. Ook opweg in de auto, in de supermarkt, op het werk, in het openbaar vervoer, enzovoort. Dat krijg je als je je ogen gericht hebt of het perfecte leven waarin juist zoveel fout gaat.


In Micha hoofdstuk 6 lezen we (Micha 6:1-3) dat God Israël (en de wereld!) zal aanklagen, een rechtzaak zal volgen. Vreemd genoeg keert God in vers4 de zaken opeens om door Zijn Eigen Handelen ter discussie te stellen, waarbij Hij aangeeft wat juist wèl goed ging door Zijn Toedoen. Alsof God Zelf terecht staat:


"Mijn volk, wat heb ik u misdaan? Waarmee heb ik u afgemat? Antwoord mij!‭ ‭Ik heb u immers uit Egypte gehaald en u uit slavernij bevrijd; ik heb Mozes, Aäron en Mirjam gestuurd om u leiding te geven.‭ ‭Mijn volk, vergeet toch niet het plan dat koning Balak van Moab beraamde en welk antwoord Bileam, de zoon van Beor, hem toen gaf. Vergeet niet wat er gebeurd is tussen Sittim en Gilgal. Dan moet u wel erkennen dat ik u rechtvaardig heb behandeld!’‭', Micha6:3-5.


Dan toont God wat Hij deed voor hen en waarin Hij hen zegende. En aan deze opsomming ging vooraf dat Hij Jozef en familie redde van de hongersnood door ze in Egypte te brengen. Belangrijk is het dus om je zegeningen te kennen en onthouden!


"Volhard in gebed, blijf daarbij waakzaam, en dank God.‭", Colossenzen4:2


Beter nog: dank God in gebed in de naam van Yeshua. Daarbij nog beter: loof Hem!


"Alles, wat adem heeft, love den HEERE! Hallelujah!", Psalm150:6.


Het is moeilijk als iets verkeerd gaat of weer tegenzit, maar toch heb ik gemerkt dat enerzijds God dagelijks danken en te loven in je gebed leidt tot blijer leven en zegening. Beter nog: begin daarom altijd je gebed er gewoonweg mee alvorens je begint met vragen. En wat de plotse tegenvallers en problemen betreft: hoe groot je ontsteltenis ook is: ga kort in gebed. Dank God en vraag hulp.


Het kan maar zo zijn dat de situatie zich korte tijd later zal keren of dat er grote zegen in je leven komt op andere gebieden, zodat je de tegenvallende zaken vergeet. En dan heb je alweer wat om God en om Christus Yeshua te danken!


Op die wijze groei je in dankbaarheid en dat is op je gezicht te lezen, straalt van je af, gaat je zo vooruit en vindt z'n weerslag in je gedrag en communicatie. En dat komt ook weer bij je terug. Bijvoorbeeld in contact met instanties, tijdens probleem gesprekken, tijdens je sollicitatiegesprek, in het verkeer, tijdens ruzie of calamiteit, enzovoort. Als je geen kort lontje, geen bitter of zuurheid en geen agressiviteit toont, maar geduld, bedachtzaamheid, vriendelijkheid en hulpvaardigheid zal schade en schande vaak achterwege blijven. Ook omdat God en Yeshua je dan te hulp kunnen schieten in jouw gedachten en handelen.


Prent jezelf dus in bij tegenslagen: schiet niet in de stress, wordt niet boos of agressief, maar begin met gebed en nog beter: dank en prijs God en Yeshua (Johannes 5:23) en leg hen in rust je problemen voor!


"want hij wil dat allen de Zoon zullen eren zoals ze de Vader eren. Wie de Zoon niet eert, eert ook de Vader niet die de Zoon gezonden heeft', Johannes 5:23


Lees hier meer over Bijbels

bidden



==============