Bazuindag

"Spreekt tot de Israëlieten: in de 7maand [Tishri]op de eerste dag van de maand zult gij een rustdag hebben, aangekondigd door bazuingeschal, een heilige samenkomst", Leviticus 23:24.

Bazuindag is eigenlijk een dubbele feestdag, want het is tegelijkertijd een Nieuwe Maan(d)sfeestdag, maar bovendien ook een apart Feest tegelijkertijd! Een Grote Sabbat dus. Een Feest dat in teken staat van vernieuwing en aankondiging van de Wederkomst van Christus en het nieuwe leven dat ermee komen gaat.

De Bijbel spreekt over dat moment met bazuingeschal dat God ons wederom Christus zendt samen met de engelen om Zijn Kinderen naar Hem toe te laten halen in de Hemel:

"Maar wij geloven toch dat Jezus gestorven is en uit de dood opgestaan? Dan volgt daaruit dat God degenen die als christenen zijn gestorven, samen met Jezus bij zich zal halen.‭ ‭We houden ons aan een woord van de Heer als we u zeggen: Wij die nog in leven blijven tot de komst van de Heer, hebben geen voorrang op de gestorvenen.‭

‭Want wanneer het teken wordt gegeven, de aartsengel zijn stem verheft en Gods bazuin klinkt, zal de Heer zelf afdalen uit de hemel. Eerst staan dan de gestorven christenen op;‭ ‭daarna worden wij die nog in leven zijn, samen met de verrezenen weggevoerd op de wolken in de lucht om de Heer te ontmoeten. Dan zullen we voor altijd bij de Heer zijn.",  1Thessalonisenzen 4:14-18.

Geen kerktheologie van "instant hemel of hel" dus bij overlijden, maar  opwekking bij de Wederkomst van de door God JHWH gezonden Christus. 1 Opstanding tot leven + meegaan met Christus en de engelen, én 1 opstanding tot Oordeel, Vonnis en eeuwige dood 1.000 jaar later.

Bazuindag is de aankondiging van de wederkomst van Christus. Zodra de aankondiging is gedaan, wil je bereid zijn voor de daadwerkelijke Wederkomst via vasten op de Grote Verzoendag. En om zodra Christus en de engelen weerkomen met hen meegaan naar God in de Hemel waar Christus ons een verblijf heeft bereidt en precies dat is waar Loofhuttenfeest over gaat. Meer daarover lees je hier:

Grote Verzoendag

Loofhuttenfeest wonen bij God

Laatste Grote Dag bezegeling