Voeding... of toch niet?

Een gezond lichaam cq gezonde tempel is afhankelijk van de voeding die je tot je neemt. Alleen: is wel alles echt voeding dat we eten?!

Voeding veroorzaakt trendbreuk met gezond verleden
In een tijd dat we massale obesitas en overgewicht, ouderdomsdiabetes op steeds jongere leeftijd, chronische ziektes, auto-immuunziekten, enz. zien, kan je dat alles niet maar even afdoen met ongeluk, pech of slechte genen. Zeker niet als je weet dat die volksziekten pakweg 60 jaar geleden nauwelijks voorkwamen! Wat er ondertussen enorm veranderd is? De beschikbaarheid van hoofdzakelijk ongezonde,vette, dierlijke voeding!

Veel vlees, vis, vet & zuivel
Door de naoorlogse voedselprogramma’s via de Verenigde Staten en Naties kwam dierlijke voeding massaal en tegen zeer lage prijzen beschikbaar hier in de EU als in de US zelf. Vanaf de jaren 70 schoten de fastfoodketens bovendien als paddenstoelen uit de grond en vanaf het jaar 2000 ging dat alleen nog maar harder. Ondertussen zijn er in vele winkelstraten wel minstens 3 fastfoodzaken, maar kan je ook je bestellingen telefonisch doorgeven en worden ze per E-bike thuisbezorgd dus hoef je geen enkele energie meer te steken in het krijgen en eten van vooral vette, dierlijke happen die hoofdzakelijk bestaan uit geraffineerde voedingsstoffen, zuivel, vlees en olie. Tegelijkertijd ontwikkelden zich massale overgewicht en obesitas met in het kielzog hart en vaatziekten, kankers, diabetes, auto-immuunziekten, enzovoort. Beslist niet toevallig dus. Trendvolger EU gaat precies dezelfde massaal zieke weg in als de voorloper US....

Anders eten met grote gevolgen
Overduidelijk zijn de massale ziektes zoals we die kennen vanaf na de jaren 70 een gevolg van anders eten dan voorheen. Massaal anders eten. Bij ons in Europa is dat al duidelijk sinds de jaren 70, maar zeer zeker vanaf 2000 en verder. Die ziektes waren er voorheen niet en zeker niet massaal. Dit maakt ons duidelijk dat er een groot verschil is tussen eetbaar & lekker enerzijds en echte voeding & gezond anderzijds. Hoewel echte gezonde voeding ook heel lekker kan zijn!

Dierlijk eten bevat naast kankerverwekkend dierlijk eiwit [uitgebreid bewezen in wetenschappelijk onderzoek; zie de China Study] ook altijd vet. Voeg daar nog eens olie aan toe via bakken, braden en andere bereidingen en je krijgt vet op vet. Vet waarvan je vanbinnen dichtgroeit. Een totaal vervette bloedbaan, vervette organen, huid en hersenen...

Vet in dierlijke voeding
Kaas, tussen 40% en 60%
Eieren, meer dan 25%
Vlees, tussen 35% en 60%
Vis, minimaal 35% en meer.

Wetenschappelijk onderzoek toont echter aan dat wij mensen beter iets van 10% vet tot ons kunnen nemen om vervetting te voorkomen. Vervetting die overigens ook magere mensen treft, maar dan niet tot uiting komt via de huid en obesitas, maar zich beperkt tot de bloedbaan en de organen.

Groente en fruit bevatten doorgaans maar enkele procenten vet, waar slechts pinda’s, kokosnoten en avocado’s de grote uitzonderingen zijn. Daarom is plantaardige voeding altijd de betere keuze dan dierlijk eten. Zo krijg je toch vetten binnen, want die heeft je lichaam wel nodig, maar altijd in zeer beperkte, gereguleerde hoeveelheden via die plantaardige voeding.

In het kort
Beperk vet in je voeding door 100% plantaardig te eten en geen vet of olie aan je voeding toe te voegen. Zo hou je jouw bloedbaan, organen en lichaam “vetvrij” en zo krijg je de massale welvaartsziektes en aanverwante ziektes/auto-immuunziekte niet cq nagenoeg niet. Bovendien heb je een betere smaak, want je smaakpapillen raken niet vervet.

Dierlijk eten is ongeschikt als voeding voor mensen, omdat het kankerverwekkend is door het dierlijke eiwit en ziekmakend is door het vele vet dat erin voorkomt. Bovendien krijg je bij dierlijk eten ook gif, bestrijdingsmiddelen, ziektes, e.d. mee. Dierlijk bloed veroorzaakt bovendien een overopname van ijzer wat je organen kan beschadigen.

Echte, gezonde voeding is plantaardig!