Belangrijke Bijbels om te hebben

Belangrijke papieren & digitale Bijbels

In de eerste plaats is het belangrijk om te beseffen dat alle moderne Bijbels gekopieerde verzamelingen zijn van ooit geschreven Orginele Basisteksten, die later werden verbrand om vervalsingen in die kopieën te verbergen.  Geen enkele moderne Bijbel is zonder vervalsingen, zelfs niet met het gebruik van Strong-codes.

Toch is het in de tweede plaats belangrijk om papieren bijbels en digitale bijbels te kennen en te bezitten;  op papier om te lezen zelfs als er geen elektriciteit, internet, telefoon of desktop is.  Digitaal omdat je gemakkelijk en zeer inhoudelijk overal op je telefoon of tablet kunt zoeken en lezen zonder dat je een zware collectie Bijbels bij je hebt.

Ten derde omdat ​​bepaalde Bijbels niet op papier te koop zijn of in papier enorm groot en zwaar zouden zijn zoals de Strong Bibles.

Mijn persoonlijk advies voor een papieren Bijbel: GNB (Groot Nieuws Bijbel) en NBG51. Vergeet andere of nog modernere vertalingen.

Mijn persoonlijke advies voor betrouwbaar Bijbelinzicht en studie in de Basisschrift is de DIGITALE  NBG51 met Strongs, de SVV met Strongs en (Engels) de AV met Strongs.  Of de Strong Bijbel in jouw taal.

Daarbij adviseer ik de "OnlineBible"- App voor je telefoon.  In de meeste landen zijn de Bijbels gratis te downloaden in dit app frame (winkel) en te gebruiken in de Playstore, maar in Nederland wordt een kleine bijdrage gevraagd.  Typ OnlineBible in (aan elkaar) en zoek een pictogram met OnlineBible erin.

Installeer NBG51, SVV en AV (met Strongcodes #).  Als je op # klikt, krijg je inzicht in de Basistekst, zodat je elk woord in de Schrift kan lezen, omdat elk woord een Strong-nummer heeft.

Installeer ook GNB, Basisbijbel en NLB, in het Engels NET, AMP15 en ESV.  Makkelijk te lezen en met uitleg.

Met deze digitale set kun je snel en zorgvuldig lezen, zoeken en de diepte ingaan!

Mijn favoriete passage in de AV is Psalm 68:4, omdat daarin de verkorte naam JAH voorkomt [uitgesproken als JAW, kort van JAHWEH uitgesproken als JAWWEH].

Maar tegelijkertijd is de verwijzing op Strong van JAH #03050 naar #03068 Jehovah totaal FOUT.  Omdat JAH niet Jeh is en J-ah -afkorting van Jehovah- en niet wordt  uitgesproken als JAW!

Kortom: geen enkele Bijbel is perfect!  Lees hier meer:
Vervalsingen in de Bijbel